Sarea amară, în ciuda denumirii, nu este o sare (doar seamănă cu sarea de masă, dar are o compoziÈ›ie diferită È™i un gust amar È™i neplăcut) ci un mineral pur, ce are la bază magneziu, sulf È™i oxigen. A fost denumit după localitatea È™i salina unde a fost descoperită (Epsom, oraÈ™ în comitatul Surrey, regiunea South East, Anglia). A fost descoperit acum 400 de ani, prin anii 1600 de Henry Wicker. Putem spune că „invenÈ›ia” a fost un accident norocos: Wicker, un văcar simplu, a observat că vacile lui refuză să bea apa din izvorul salinei, dar după ce s-au tăvălit prin noroiul îmbibat cu apă scursă, rănile lor se vindecaseră mult mai repede. Și, după cum se întâmplă tot timpul, vestea acestui miracol a prins amploare È™i, uite aÈ™a, de 4 secole suntem fascinaÈ›i de această sare, care nici nu e sare.
Cu siguranță ai auzit de băile cu sare amară. De secole întregi oamenii se bucură de acest răsfăț. Zilele moderne au reinventat sarea amară È™i au denumit-o sare de baie. :) Și, da, recunoaÈ™tem, È™i noi, modernii, ne bucurăm de toate beneficiile acestor băi.
Magneziul și sulful sunt minerale esențiale, de care organismul are nevoie pentru a funcționa optim. Deoarece nu reușim să alimentăm organismul cu aceste minerale prin dietă, este important să completăm nivelul de minerale.
Magneziul contribuie funcționarea optimă a mai mult de 300 de eznime din organism, iar deficiența provoacă tensiune arterială crescută, hiperactivitate, probleme cardiace etc.
Sulfatul (mai precis combinația de ion de sulf și oxigen) ajută la eliminarea toxinelor din organism, ceea ce este extrem de important pentru un ten strălucitor, și influențează sănătatea ligamentelor și a teșutului osos.
Sarea amară se dizolvă repede în apă, se descompune, iar componentele, mai precis magneziul si sulful, sunt absorbite de către piele. Este important să introducem în rutina noastră băile cu acest praf miraculos pentru a completa uÈ™or È™i natural nivelul de magneziu È™i sulf al organismului. Pentru a pregăti o astfel de baie nu este nevoie decât de 130-260 gr de sare amară, apă caldă în vană È™i... cam atât. Pentru un plus de răsfăț, desigur, poÈ›i adăuga uleiuri esenÈ›iale în apa de baie. :) Ah, da... mai e nevoie È™i de 20-30 de minute libere pentru a te bucura de această baie relaxantă È™i pentru a maximiza beneficiile ei.
Medicii È™i specialiÈ™tii în wellness consideră că băile sau cufundatul picioarelor în apă caldă cu sare amară aduc o mulÈ›ime de beneficii organismului: de la ameliorarea durerilor cronice, prevenirea È™i tratarea răcelilor È™i gripelor la tratarea calusurilor, a picioarelor obosite È™i a multor probleme dermatologice.
Și dacă crezi că doar fizic ajută, venim cu o veste bună: sulfatul de magneziu este benefic È™i pentru sufletul tău. Băile ajută la destresare È™i relaxare, ba mai mult, îmbunătățesc calitatea somnului.
ExperÈ›ii în fitness recomandă cu încredere È™i mare drag băile cu sare amară: febră musculară sau durerile după antrenament pot sabota rezoluÈ›iile È™i scopurile tale. Cei mai buni antrenori, kinetoterapeuÈ›i È™i specialiÈ™ti în domeniul wellness recomandă băile aburinde cu sulfat de magneziu împotriva durerilor musculare, pentru a relaxa ligamentele, pentru a reduce umflăturile È™i a trata picioarele obosite. Datorită efectului antimicotic este inamicul piciorului atletului (micozei).
Sarea amară este 100% naturală, are preÈ› accesibil, tocmai de asta este ingredientul principal a multor tratamente cosmetice (fie preparată acasă, fie la SPA). Ajută la îmbunătățirea aspectului pielii, este un exfoliant excepÈ›ional, dă volum părului (diluat în balsamul obiÈ™nuit È™i folosit astfel).
Beneficiile sării de Epson se extind È™i la grădinărit: experÈ›ii recomandă folosirea ei pentru a pregăti solul È™i a-l face mai fertil. Are efecte benefice (vor da roade mai bogate, datorită nutrienÈ›ilor pe care îi primesc) asupra unor plante precum ardeii, roÈ™iile, trandafirii È™i pomii fructiferi. De ce este benefică asupra plantelor (fie ele ornamentale sau de grădină)? Studiile arată că Mg È™i S, două minerale naturale, ajută la menÈ›inerea plantelor sănătoase È™i ajută înflorirea, Mg ajută la germinarea seminÈ›elor ajută fotosinteza È™i astfel producÈ›ia de clorofilă. S ajută plantele în a produce vitamine.
Te-am convins?
CiteÈ™te cum să faci o baie detoxifianta, dar în acelaÈ™i timp relaxantă: https://www.wikihow.com/Take-a-Detox-Bath
Descoperă adevărul din spatele eficacității produselor naturale. Vom explora miturile și realitățile despre beneficiile și limitele acestora.
Anotimpul renaÈ™terii naturii bate la ușă. Odată cu el încep È™i muncile agricole. Peste tot, pe câmpuri sau în propriile
Ghimbirul este o plantă tropicală din Asia de Sud folosită de oameni în alimentaÈ›ie de secole ,dar È™i în medicina integrativă. A fos
Piatra de alaun sau ,,Piatra magică” este un mineral natural care se găseÈ™te sub formă de cristal translucid alb È™i incolor. Acest produs a
Unele ceaiuri din plante au proprietăți de promovare a sănătății. Acestea au fost folosite ca remedii naturale pentru o varietate de afecțiuni
Osteoartrita este cea mai comună afecÈ›iune cronică a articulaÈ›iilor. ArticulaÈ›ia este locul de întâlnire a două oase, iar cartilajul