Contine:
Un amestec omogen din urmatoarele plante: fructe de paducel, iarba de sunatoare, flori de tei, fructe de maces, flori de musetel, iarba de napraznic, flori de levantica, iarba de ovaz, frunze de stevie dulce, recunoscute in literatura de specialitate atat pentru insusirile lor calmante si relaxante, cat si pentru reputatia lor de a alunga pe cale naturala starea de oboseala mentala si de stres. Amelioreaza starea de discomfort creata de migrene si dureri de cap. Prelungeste starea de somn profund odihnitor, avand si un efect usor antidepresiv.
Utilizari traditionale:
Calmarea migrenelor si a durerilor de cap, cresterea randamentului intelectual si a capacitatii de efort fizic ca urmare a disparitiei durerilor de cap stresante, cresterea duratei somnului profund, odihnitor atunci cand este baut inainte de culcare datorita hipericinei din sunatoare, avand actiune antidepresiva medie.
Mod de preparare:
Uz intern – infuzie. Peste o lingurita sau un pliculet de produs se toarna 250 ml apa clocotita; Vasul se acopera si se lasa in repaus 10 – 15 minute, agitand din cand in cand. Dupa infuzare se strecoara si se poate adauga o lingurita de suc proaspat de lamaie.
Mod de administrare:
Intern: se beau pana la 1-2 litri de ceai pe zi; Nu se indulceste. Ceaiul are gust dulceag datorita frunzelor de stevie dulce numita si “iarba de miere” (Stevia rebaudiana) care contin substante dulci permise diabeticilor si obezilor deoarece sunt practic lipsite de aport caloric.
Prezentare: 50 gr.