Proaspăt, în conservă sau congelat acest fruct delicios și bogat în nutrienți este extraordinar de benefic pentru sănătatea omului.
Iată câteva motive pentru a le include în dieta noastră:
1. Ameliorează durerile articulare
Culoarea puternic roșie a cireșelor se datorează antocianilor – antioxidanți regăsiți în struguri (și vin roșu) – care inhibă enzimele asociate cu inflamația și poate ajuta la calmarea durerilor legate de dureri musculare și articulare.
2. Apără coloană
Cireșele de asemenea conțin și quercetină, care este un flavonoid cu proprietăți anti-cancerigene. O cercetare nouă demonstrează faptul că ajută la prevenirea formării leziunilor dăunătoare în coloană.
3. Controlează colesterolul
Cireșele sunt bogate în pectină, o fibră solubilă care ajută la prevenirea bolilor de inimă prin reducerea colesterolului “rău” (LDL)
4. Îmbunătățește vederea
De asemenea sunt bogate în beta-caroten și vitamina A, acestea ajută la menținerea vederii și a pielii sănătoase.
5. Îmbunătățește somnul
Cireșele fac parte din familia fructelor sâmburoase - alături de caise, piersici și prune – și reprezintă unul dintre puținele surse alimentare de melatonină, un hormon natural care ajută la reglarea ritmului cicardian al organismului și la reglarea somnului.