Mesquite este o planta leguminoasa din America de Sud cu o aroma distincta, similara cu scortisoara si cuisoarea. Semintele acestei plante exotice sunt cultivate si macinate, iar pulberea obtinuta este denumita "mesquite meal". Nativii americani o considerau un aliment complet, era folosita atat in bucatarie cat si in medicina lor traditionala. In scop terapeutic, era folosita pentru vindecarea migrenelor si diverselor dureri de cap, pentru vindecarea dizenteriei si pentru boli topice. In timpul vanatului, barbatii indieni luau cu ei prajituri facute din mesquite si apa, pentru o sursa complementara de carbohidrati, proteine si energie.
Mesquite este un superaliment care nu contine gluten si echilibreaza nivelul zaharului din sange, fiind recomandat diabeticilor si celor cu intoleranta la gluten! Are un index glicemic exrtrem de mic si un continut ridicat de minerale, precum calciul, magneziul, potasiul, fierul si zincul. Are un continut bogat de fibre (25%), regland digestia si ajutand in curele de slabire. Nu numai ca regleaza tranzitul intestinal, dar are beneficii si in reducerea inflamatiilor la nivelul tractului digestiv. Margaret Wittenberg in cartea sa "New Good Food" scrie ca pulberea de mesquite poate contine proteine intre 11-17% si lizina, un element care de obicei lipseste din alte pulberi alimentare si faini.
Se poate adauga in diferite preparate alimentare, prajituri, paste, paine, supe, sosuri sau biscuiti.
Iata o reteta excelenta de incercat:
Citeste mai mult despre Mesquite aici: http://www.naturalnews.com/029562_mesquite_flour_superfood.html