Germenii sunt considerati hrana secolului XXI! La noi este mai putin cunoscuta germinarea dar isi face calea prin internet si prin reviste de sanatate.
Germenii sunt foarte usor de produs si au beneficiul de a fi produse in orice anotimp si in orice conditii. Ele reprezinta surse importante de nutrienti ca vitamine, minerale, fibre, enzime, aminoacizi, acizi grasi si antioxidanti care revitalizeaza intregul organism. Germenii pot proveni de la fasole mung, trifoi, lucerna, boabe de soia, naut, grau, ridichi, broccoli etc si pot fi adaugati in multe retete simple sau sofisticate, de la salate pana la dulciuri.
Dar defapt din ce consta germinarea? Simplu! Lasi semintele pentru germinat la inmuiat in apa timp de minim 24 ore! Germinarea pas cu pas gasesti aici.
Germenii nu numai ca ofera energie intregului corp, ci si detoxifieaza organismul. Dar nu numai! Au nenumarate beneficii:
Cele mai bune seminte pentru germinat sunt alfaalfa/lucerna (bogat in vitamina C, niacina, riboflavina), fasole mung (bogat in vitamine, proteine si fier), quinoa sau amaranth (contin intregul complex de aminoacizi esentiali), naut (recomandat celor care sufera de impotenta sau sterilitate), dovleac (recomandat celor care sufera de afectiuni ale prostatei si regleaza tulburarile sistemului endocrin), etc.
Iata cum se germineaza fasolea Mung: