În China meiul poartă numele de “regele cerealelor”, un nume care spune foarte multe despre acest superaliment!
Meiul este o plantă erbacee din familia gramineelor și nu se cunoaște exact strămoșul sălbatic al meiului și nici locul unde a fost cultivat pentru prima dată, dar a apărut ca plantă de cultură în Transcaucazia și China acum 7000 de ani. Era folosit nu numai în alimentația omului (sub formă de pâine) dar și în alimentația animalelor (mai ales a păsărilor), iar apoi în Evul Mediu a fost inlocuit treptat cu graul și porumbul, cereale care erau considerate mai spornice. În zilele de azi omul modern redescoperă meiul și valoarea lui adevarată.
Meiul este bogat în vitamine că vitamina B1, B2, B3, B6, B8 și E și minerale ca fierul, mangan, cupru, zinc și potasiu. Meiul nu conține gluten, fiind o alternativă excelență al grâului pentru cei sensibili la gluten.
Meiul este o cereală foarte versatilă: poate fi gatită ca orezul, se poate folosi în locul cartofilor, putem folosi în locul tăiețeilor, putem găti în tigaie sau se poate adăuga în salate.
Încearcă o noutate de dulce absolut sănătosă: clătite din mei fără gluten!