Avocado este fructul copacului Persea Americana, un copac veșnic verde, înalt, care poate crește până la 65 de metri în înălțime.
Fructele de avocado sunt foarte populare în bucătăria vegetariană, ca un substitut pentru carne în sandvișuri și salate din cauza conținutului său ridicat de grăsimi. Acesta este utilizat ca bază pentru sosul mexican cunoscut sub numele de guacamole, precum și ca umplutură pentru mai multe tipuri de sushi. În unele țări fructele de avocado sunt frecvent utilizate pentru milkshake-uri și, ocazional, adăugate la înghețată și alte deserturi.
În afară de faptul că, fructele de avocado sunt, de asemenea, considerate ca fiind unul dintre cele mai sănătoase alimente de pe planetă, deoarece acestea conțin 25 de substanțe nutritive esențiale, inclusiv vitamina A, B, C, E și K, cupru, fier, fosfor, magneziu și potasiu. Fructele de avocado conțin, de asemenea, fibre, proteine și mai multe fitochimicale benefice, cum ar fi beta-sitosterol, glutation și luteină, care pot proteja împotriva mai multor boli.
Consumul de avocado are următoarele beneficii:
1. Menține inima sănătoasă
2. Reduce nivelul colesterolului
3. Reglează tensiunea arterială
4. Are proprietăți anti-inflamatorii
5. Promovează sănătatea ochilor
6. Reglează nivelul glicemiei
7. Ajută la prevenirea defectelor congenitale
8. Reduce riscul de accident vascular cerebral
9. Protejează împotriva cancerului
10. Lupta împotriva radicalilor liberi
11. Are proprietăți anti-îmbătrânire
12. Vindecă halena
13. Sporește absorbția nutrienților
14. Ajută la îngrijirea pielii
15. Ajută la creșterea în greutate
Selectare și depozitare
Un fruct copt, gata pentru consum este ușor moale, dar nu ar trebui să aibă nici pete întunecate, scufundate sau fisuri. Dacă avocado are un gât mic, mai degrabă decât să fie rotunjit în partea de sus, a fost, probabil, copt în pom și va avea gust mai bun. Un fruct mai ferm, mai puțin matur poate fi lăsat la copt acasă.