Castraveții nu doar că făce o gustare să fie gustoasă și răcoritoare, dar oferă și o serie de beneficii pentru sănătate.
Alimentele vegetale, cum ar fi castravetele, au fost asociate cu un risc mai scăzut de obezitate, diabet, boli de inimă, promovând în același timp un ten sănătos, o energie crescută și o greutate corporală sănătoasă.
Profilul chimic al castraveților oferă un număr de beneficii pentru sănătate.
1. Hidratarea
Având în compoziție mai ales apă și conținând și electroliți importanți, castraveții ajută la prevenirea deshidratării în timpul lunilor fierbinți de vară sau în timpul și după sesiunile unui antrenament. Adăugarea de castravete și mentă în apă poate ajuta o persoană să crească consumul de apă făcându-l mai atractiv pentru a bea.
Deshidratarea este periculoasă pentru corpul omenesc, consumul unei cantități sufiuciente de apă ajută la menținerea unui intestin sănătos, prevenirea constipației și evitarea pietrelor de rinichi.
2. Sănătatea osoasă
Un aport suficient de vitamina K a fost asociat cu oase sănătoase care sunt mai puțin probabile de a se fractura. O porție de castravete asigură o cantitate de vitamina K de 8,5 micrograme (mcg). Biroul suplimentelor alimentare (ODS) recomandă femeilor în vârstă de 19 ani și peste să consume în fiecare zi 90 mcg de vitamina K și bărbați 120 mcg. De asemenea, castravetele conține și calciu. Vitamina K ajută la îmbunătățirea absorbției calciului. Împreună, aceste substanțe nutritive contribuie la buna stare a oaselor.
3. Cancer
Ca membru al familiei de plante Cucurbitaceae, castraveții conțin niveluri ridicate de nutrienți cunoscuți sub numele de cucurbitacine, care pot ajuta la prevenirea cancerului prin stoparea celulelor canceroase.
Castraveții conțin cucurbitacine A, B, C, D și E.
În prezent nu există terapii anti-cancer care să utilizeze cucurbitacine. Cercetarea de laborator a produs rezultate promițătoare, dar este nevoie de mai multe studii pentru a confirmă efectele lor antitumorale.
4. Sănătatea cardiovasculară
American Heart Association (AHA) încurajează oamenii să mănânce mai multe fibre, deoarece acest lucru poate ajuta la prevenirea acumularii de colesterol și a problemelor cardiovasculare care pot rezulta din aceasta. Castraveții sunt o bună sursă de fibre, în special în piele. Ele oferă, de asemenea, potasiu și magneziu.
AHA recomandă, de asemenea, reducerea consumului de sodiu și creșterea cantității de potasiu pentru a preveni hipertensiunea arterială. Cucurbitacinele din castravete pot, de asemenea, ajută la prevenirea arterosclerozei.
5. Diabetul zaharat
Cercetătorii au ajuns la concluzia că castraveții pot ajuta la controlul și prevenirea diabetului. Castraveții, conțin Cucurbita ficifolia, care poate ajuta la reducerea execesului de zahăr din sânge.
De asemenea, cojile de castravete s-a descoperit că scade posibilitatea apariției diabetului la șoareci. O teorie este că cucurbitanii din castravete stimulează eliberarea insulinei și reglează metabolismul unui hormon cheie în procesarea zahărului din sânge, a glicogenului hepatic.
Ei au, de asemenea, un scor scăzut pe indicele glicemic (GI), ceea ce înseamnă că furnizează substanțe nutritive importante fără a adăuga carbohidrați care pot crește nivelul glucozei din sânge.
6. Piele
Castraveții au și beneficii antiinflamatorii.
Folosit direct pe piele, castravetele feliate are un efect de răcire și calmare care scade umflarea, iritarea și inflamația. Poate atenua arsurile solare. Plasate pe ochi, ele pot ajuta la scăderea umflării dimineața.