Oțetul de mere este un remediu popular folosit din vechi timpuri. Acesta aduce numeroase beneficii asupra sănătății. Oțetul conține magneziu, fier, fosfor, mangan, antioxidanți și aminoacizi. El este antioxidant și antimicrobian, mai mult s-a demonstrat că oțetul de mere are un impact pozitiv în curele de slăbire, în reducerea colesterolului și în reglarea nivelului de zahăr din sânge.
Haide să vedem și alte beneficii ale acestui remediu natural asupra organismului:
- Distruge bacteriile dăunătoare: Oțetul distruge bacteriilor dăunătoare. Încă din vechi timpuri, acesta a fost folosit la curățarea casei și la dezinfectare. El tratează ciuperca unghiilor, infecțiile de urechi și combate paraziții ce pot apărea la nivelul scalpului. Acesta este și un bun conservant, previne ca bacteriile dăunătoare să strice alimentele. Fructele și legumele spălate cu o soluție din apă și oțet de mere rămân proaspete mai mult timp.
- Un bun ajutor în diete: Studiile arată că oțetul de mere ajută la slăbit. Acesta crește senzația de sațietate, așadar te face să consumi mai puține calorii și să scazi în greutate. Acest remediu natural reglează nivelul glicemiei și accelerează metabolismul. Acidul acetic din conținutul acestuia arde grăsimile și menține ficatul sănătos. Poți să îl consumi în salate, la prepararea murăturilor sau să îl diluezi în apă și să îl bei cu puțină miere pe stomacul gol.
- Înfrumusețează pielea: Oțetul de mere este un remediu comun în tratarea problemelor pielii și în reducerea eczemelor. Pulberizat puțin pe ten, acesta echilibrează ph-ul și crește bariera protectoare a epidermei. Poate fi utilizat împreună cu un toner deoarece ucide bacteriile și previne apariția coșurilor sau a eczemelor. Pe lângă toate acestea, oțetul vindecă rănile, reduce petele de pe piele și calmează arsurile cauzate de expunerea la soare.
- Îmbunătățește digestia: Oțetul de mere ajută la digerarea rapidă a alimentelor. Este eficient în tratarea balonării și a durerilor de stomac. Acesta ajută la producerea acidului din stomac pentru o digestie mai bună. El stimulează și producția de bacterii benefice florei instestinale. Se poate consuma într-un pahar de apă înainte de masă.
- Reduce colesterolul și reglează tensiunea arterială: Oțetul de mere este folosit frecvent și în reducerea nivelului de colesterol și în reglarea tensiunii arteriale. Acesta stimulează rinichii să secrete un hormone numit renină care este responsabil de constricția și dilatarea vaselor de sânge. Oțetul ajută la relaxarea vaselor de sânge și la scăderea tensiunii. El luptă și împotriva formării colesterolului rău dacă este consumat înainte de fiecare masă cu o jumătate de oră.
Cum să consumi oțetul de mere?
Dacă nu îți place gustul acestuia, îl poți integra la preparea salatelor. Creează o marinadă delicioasă și presar-o peste salatele tale preferate.Diluează oțetul în apă, adaugă suc de lămâie și miere pentru a schimba gustul acru al acestuia. Îl poți consuma și în sucurile tale preferate, adaugă două lingurițe de oțet în sucurile preparate acasă și bucură-te de beneficiile acestuia. De asemenea, poți mura diverse legume în el și astfel vei avea parte de o digestie mai bună.
Nu consuma zilnic acest remediu pentru a nu crea un dezechilibru în secreția de acid gastric. Curele durează de obicei cel mult două săptămâni. A se evita consumul acestuia în cazul problemelor gastrice severe, cum ar fi gastrita și ulcerul.Dacă dorești să cumperi oțet de mere, pe Vitamix.ro găsești o selecție variată.