Aerul se răcește, și puteți vedea frunzele - palide, uscate, care acoperă grădinile și aleile - toamna a venit aducând cu ea întreaga atmosferă melancolică. Cu toate acestea, toamna oferă, de asemenea, un deliciu pentru papilele gustative cu o mare varietate de fructe și legume de sezon. Mai mult decât atât, un pic de răsfăț alimentar este doar ceea ce aveți nevoie pentru a vă stimula moralul.
Bucurați-vă de cele mai delicioase, legume și fructe zemoase bogate în nutrienți și fitochimicale care nu vă încântă doar simțurile, dar vă întăresc, de asemenea, imunitatea dumneavoastră și vă pregătesc pentru sezonul rece.
Iată o listă a câtorva dintre cele mai bune alimente pentru aceste sezon:
- Merele - conțin flavonoide, care sunt unul dintre cei mai puternici antioxidanți disponibili sub formă de alimente. De la reducerea riscului de boli de sănătate la prevenirea cancerului, merele au numeroase beneficii pentru sănătate. Există două motive pentru care acestea sunt o alegere bună, mai ales în sezonul de toamnă - în primul rând au proprietăți anti-inflamatorii și anti-alergice puternice, care vor lupta împotriva infecțiilor și alergiilor care apar în sezonul de toamnă, și în al doilea rând, acestea sunt excelente pentru piele.
- Afinele - sunt fructe delicioase, suculente și absolut sănătoase, disponibile pe scară largă în sezonul de toamnă. Ele sunt sărace în calorii și conțin antociani, antioxidanți pentru o inimă sănătoasă. Afinele joacă de asemenea un rol important în tratarea bolilor gingiilor, ulcerelor gastrice, infecțiilor tractului urinar și a diferitelor forme de cancer
- Dovleacul - este cu siguranță un alt aliment important des întâlnit în acest sezon. Acesta conține cantități mari de antioxidanți, beta-caroten, vitamina C și acid folic. Chiar și semințele de dovleac sunt o sursă bogată de zinc și acizi grași Omega 3.
- Usturoiul - este cu adevărat medicamentul naturii. Acesta conține alicină, un produs chimic care este extrem de eficient împotriva virusurilor, ciupercilor și bacteriilor. Consumul intern de usturoi poate reduce nivelul de colesterol LDL din sânge și poate preveni cancerul.
- Ghimbirul - Indiferent dacă preferați ceaiul de ghimbir, sau ghimbirul murat sau ghimbirul pur și simplu tăiat cu miere, beneficiile acestei rădăcini sunt multe. Poate fi folosit în vindecarea tusei, a receli și a durerilor in gât, calmării stomacului și să ofere ajutor privind probleme digestive, este eficient împotriva greți și chiar face minuni în alungarea alergiilor.
- Cartofi dulci- Aceste legume delicioase conțin cantități mari de beta-caroten (vitamina A) și vitamina C, astfel încât să puteți ține la distanță cu ușurință infecțiile și răcelile. Cartofii dulci sunt o alegere excelentă pentru diabetici, deoarece acestea sunt alimente cu nivel glicemic scăzut. Cantitatea mare de fibre alimentare prezente în cartofi dulci ajută la un tract digestiv sănătos și ameliorează constipația.
- Scorțișoara - Este una dintre cele mai vechi condimente cunoscute, și o alegere perfectă pentru toamnă. Scorțișoara este adesea utilizată în medicamente tradiționale chinezești pentru tratarea răcelilor, a tusei, a stărilor de greață, diareei, diabetului zaharat și multor altor afectiuni fizice.