Nutrienții care întăresc sistemul imunitar sunt adesea distruși prin gătirea îndelungată, așa că asigurați-vă că încludeți legume crude sau ușor gătite în cina dvs.
Sugestii pentru o cină sănătoasă și ușoară:
- Pește marin, cum ar fi cambula, cu sos de nasturel, legume opărite și cartofi fierți sau copți;
- Fructe de mare sau legume prăjite, cu tăiței cu ouă;
- Scrumbie sau hering prăjit, cu sos de mere, cartofi fierți și legume gătite în oala sub presiune;
- Somon gătit cu lămâie și mărar, alături de legume gătite în oală sub presiune sau salată;
- Vinete, ciuperci sau dovlecei umpluți, serviți cu pâine integrală și salată;
- Paste din făină integrală, cu un sos făcut din spanac, nuci de pin, ulei de măsline și usturoi;
- Sote de ficat cu ulei de măsline și legume gătite în oală sub presiune și cartofi fierți;
- Risotto de pui, legume sau pește cu orez brun;
- Gulas de legume, cu cartofi și salată alături;
- Ostropel de fasole, cu legume gătite în oală sub presiune;
Sfârșiți masa cu un desert pe bază de fructe.
Sugestii pentru desert:
- piure de fructe cu iaurt;
- brânză proaspătă, săracă în grăsimi, cu salată de fructe proaspete;
- salată de citrice;
- pere zdrobite cu stafide negre sau zmeură, îndulcite cu miere;
- desert de iaurt înghețat de banane sau mango (fructe amestecate cu iaurt natural și albușuri bătute de ouă și puse la înghețat, până devine solid);
- jeleu de fructe din suc de fructe și bucăți de fructe proaspete.