Reteta pentru o crema vegana delicioasa din caju cu matcha, inspirata din produsele springmarkt. Ideala pentru cupckakes sau orice prajitura!
De ce tocmai caju si Matcha?
Ingrediente necesare pentru crema de caju cu matcha
Cu o zi inainte sau cel putin cu 4 ore inainte de a incepe pregatirea cremei caju-ul se pune la inmuiat in apa. Daca nu aveti prea mult timp la dispozitie adaugati apa calda peste el.
Pentru a face crema de caju cu matcha va trebui mai intai sa scurgem caju-ul de apa in care a stat la inmuiat. Incalzim 2 linguri de apa pana la punctul de fierbere sau fierbem si apoi lasam la racit pentru 2-3 minute.
Adaugam treptat apa peste pudra de matcha incorporand-o si transformand-o intr-o pasta mai lichida. Punem caju-ul in vasul robotului, adaugam pasta de matcha, zaharul pudra, sarea, esenta de vanilie si uleiul de cocos topit. Pornim blenderul si mixam pana cand se transforma intr-o pasta cremoasa.
Tips&trics:
– In functie de ce timp de blender aveti la dispozitie este posibil sa mai aveti nevoie de o lingura de apa sau lapte vegetal in plus.
– Daca va plac cremele mai grase puteti adauga chiar si 30 de grame de unt de cocos.
– Esenta de vanilie am folosit-o pentru ca matcha are un gust aparte de care eu nu sunt chiar atat de incantata. Daca nu va deranjeaza aroma acestei pudre si nici a untului de cocos puteti sa nu mai adaugati si vanilie.
Acoperim crema si dam pentru 30 de minute la rece. Untul de cocos se va intari la loc si crema va deveni ferma asa cum e o crema facuta cu unt din lapte de vaca.
Tips&Trics
– Cel mai bine este sa puneti crema de caju cu matcha chiar inainte de a le servi deoarece aceasta, in contact cu aerul isi va schimba putin culoarea, va deveni de un verde mai intens.