Luna Fares
-20% din pretul original la toate produsele
00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Efectele curative ale afinelor

Efectele curative ale afinelor
     
Afinul este o un arbust, al cărui fructe coapte sau uscate și frunzele sunt folosite pentru preparare de medicamente.
Afinele sunt utilizate pentru îmbunătățirea vederii, inclusiv vedere de noapte, pentru tratarea unor afecțiuni oculare, cum ar fi cataracta și tulburările ale retinei. 
Unii oameni folosesc afinele pentru ameliorarea sau tratarea unor condiții precum cele de inimă și ale vaselor de sânge, inclusiv rigidizarea arterelor (ateroscleroza), vene varicoase, scăderea fluxului de sânge în vene sau dureri în piept.
Afinele sunt, de asemenea, utilizate pentru sindromul de oboseală cronică, hemoroizi, diabet, osteoartrită, gută, infecții ale pielii, tulburări gastro-intestinale, boli de rinichi, și infecții ale tractului urinar. Câteodată afinele sunt aplicate direct în cavitatea bucală pentru a ameliora durerile de gât.
Aceste fructe conțin substanțe chimice numite taninuri, care pot ajuta la îmbunătățirea diareei, precum și a iritației gurii și a gâtului, prin reducerea inflamației. Există unele dovezi ca substanțele chimice găsite în frunzele de afine pot ajuta la scăderea nivelului glicemiei și a colesterolului. Unii cercetători cred că substanțele chimice din frunze de afin, numite flavonoide ar putea îmbunătăți, de asemenea, circulația sangvină la persoanele cu diabet zaharat.
 
ATENȚIE însă pentru că afinele pot interacționa cu medicamentele pentru diabet zaharat. Luând frunze de afin, împreună cu medicamente pentru diabet zaharat ar putea provoca scăderi prea mari ale glicemiei. Monitorizați îndeaproape nivelul glicemiei, s-ar putea să fie nevoie să schimbați doza medicamentului.
Afinele pot fi consumate crude sau fierte. Ele sunt foarte zemoase o dată fierte. Se pot servi cu iaurt, în musli sau în salata de fructe. În mod tradițional, afinele se adaugă la placinta sau tarta cu mere pentru a absorbi excesul de suc.  Afinele poate fi, de asemenea, adăugate la amestecuri de fructe de vara, coapte în brioșe sau transformate în șerbeturi și sosuri. Ele sunt excelente în gemuri, iar în Franța sunt transformate în lichior.

Savuros si sanatos - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Articole precedente

Cum să fii o mireasă modernă?

Ultimele promotii

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.