❤ Reducere de -8% la toate produsele de pe site-ul nostru
0zile :00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Omega 3: principalele beneficii și cum să te bucuri din plin de ele

Omega 3: principalele beneficii și cum să te bucuri din plin de ele
     

Ce înseamnă Omega 3 și la ce ne ajută?

Acizii grași Omega-3 sunt grăsimi sănătoase, de care organismul nostru depinde pentru o funcționare optimă. Din păcate, însă, acesta nu le poate produce sau procura pe cont propriu, astfel că aportul necesar trebuie asigurat printr-o alimentație corespunzătoare sau prin intermediul suplimentelor potrivite. Vitamix îți detaliază în cele de mai jos tot ce ar trebui să știi referitor la acest subiect, pentru a îți asigura o stare optimă de sănătate:

Acizii grași esențiali sunt acizi polinesaturați care susțin funcționarea optimă a metabolismului, printre altele. Acizii Omega 3 fac parte din clasa acizilor polinesaturați cu legătură dublă – fiind nu mai puțin de 11 tipuri în total, dintre care cele mai importante rămân EPA, DHA și ALA.

Să le înțelegem pe fiecare în parte:

EPAacidul eicosapentanoic – se regăsește, în general, în alimente de proveniență animală, precum peștele gras. O dietă bogată în EPA poate reduce inflamația din organism, reduce depresia și simptomele specifice menopauzei.

DHAacidul docosahexanoic – este o componentă importantă pentru piele și vedere. Acesta este vital și pentru dezvoltarea creierului în copilărie, precum și pentru buna funcționare a acestuia la maturitate. DHA are efecte benefice și pentru artrită, hipertensiune, diabet de tip 2 și unele tipuri de cancer.

ALAacid alfa linolenic – este cel mai des întâlnit acid Omega 3 din alimentație. Acesta se regăsește în mare parte în alimente de proveniență vegetală și este transformat de organism în EPA sau DHA, înainte de a fi folosit.

  • Omega 3-6-9 60capsule moi Solgar

    Omega 3-6-9 60capsule moi Solgar

    165,00 lei
    Omega 3-6-9 - SolgarAcizii grasi reprezinta unitatile structurale de baza ale Lipidelor. Lipide reprezinta un termen general ce se refera la grasimile alimentare. Corpul poate sintetiza numerosi acizi grasi. Cu toate acestea, grasimile pe care nu le poate produce in cantitati suficiente trebuie obtinute din alimentatie, iar acestea sunt denumite Acizi Grasi Esentiali (AGE). Beneficii:A fost d ...
  • Omega 3 Forte (ulei de peste) 1200mg 90cps Vitaking

    Omega 3 Forte (ulei de peste) 1200mg 90cps Vitaking

    74,40 lei
    Omega 3 Forte (ulei de peste) 1200mg 90cpsStimuleaza metabolismul si activitatea functionala a sistemului nervos.Conform unui studiu publicat in Statele Unite ale Americii, suplimentele nutritionale care contin acizi grasi Omega 3, ajuta la combaterea simptomelor pentru dureri de spate si de gat.Persoanelor care prezentau simptomele mai sus amintite (250 de persoane) li s-a impus sa consume zilnic ...
  • Omega Forte Amestec Seminte 300gr Solaris

    Omega Forte Amestec Seminte 300gr Solaris

    15,30 lei
    Omega Forte se remarcă prin aportul de fibre, proteine, acizi grași Omega 3, Omega 6 și Omega 9 care ajută la detoxifierea organismului, reducerea colesterolului rău și energizare. Se recomandă în stări de avitaminoză și demineralizare, îmbunătățește tranzitul intestinal, reglează nivelului colesterolului. 100% NATURAL FĂRĂ ADITIVI SAU CONSERVANȚI Bogate &ic ...
  • Omega 3 Ulei Pur de Peste 80cps Lisy

    Omega 3 Ulei Pur de Peste 80cps Lisy

    63,10 lei
    Ulei pur de pesteOmega-3 LYSI, Ulei Pur de Peste este un produs exceptional, obtinut din materie prima de cea mai buna calitate – peste gras oceanic/salbatic, cu tehnologii de ultima ora. Omega-3 LYSI este bogat in acizi grasi polinesaturati, DHA (acid docosahexaenoic) si EPA (acid eicosapentaenoic), care s-a dovedit ca joaca un rol important in:imbunatatirea functiei cardiovasculare;no ...

Cum includem Omega 3 cu ușurință în dieta zilnică?

Acizii Omega 3 se regăsesc în majoritatea alimentelor sănătoase – atât de origine animală, cât și vegetală – pe care e indicat să le introducem în dieta noastră. Dintre acestea, le amintim pe cele mai importante:

Semințe și nuci - Omega 3 se regăsesc în procent mare în semințe de chia, de cânepă, de in, de susan, de floarea soarelui, de dovleac și în nuci.

Pește și fructe de mare - somonul, macroul, tonul și sardinele sunt o alegere inspirată când vine vorba de cantitatea de acizi grași Omega 3. Și fructele de mare asigură un aport important, însă întrucât atât peștele gras, cât și fructele de mare pot conține cantități mari de mercur, pe lângă cele de Omega 3, este recomandat ca acestea să fie consumate prin rotație cu alte alimente bogate în acizi grași, sau să apelezi la variantele concentrate, sub formă de comprimate.  

Beneficiile Omega 3 pentru organism

Consumul de Omega 3, fie că provine din alimentație, fie că e ingerat sub formă de suplimente alimentare, are o mulțime de beneficii pentru sănătate.

  • Întărirea sistemului imunitar.
  • Prevenirea afecțiunilor aparatului cardiovascular și a infactului.
  • Întărirea sistemului nervos – riscul de a dezvolta apatie, depresie, anxietate, ba chiar și riscul de Alzheimer sunt mai mici la persoanele care asigură organismului aportul necesar de Omega 3. Un studiu a dovedit chiar că EPA este la fel de eficient în ameliorarea simptomelor depresiei ca și antidepresivele convenționale.
  • Reducerea colesterolului - Omega 3 crește nivelul de colesterol bun, adică HDL, scăzând totodată nivelul trigliceridelor.
  • Reglarea tensiunii arteriale.
  • Reducerea riscului de diabet și a simptomele sindromului metabolic.
  • Prevenirea osteoporozei și, în general, susținerea sănătății oaselor.
  • Prevenirea artritei - Omega 3 reduc inflamația de la nivel articular, reducând totodată și durerile cauzate de aceasta.
  • Susținerea aparatului digestiv și a sănătății gastrointestinale. Consumul acestor acizi grași diversifică flora intestinală, populând-o cu bacterii sănătoase.
  • Impact favorabil asupra pielii și combaterea afecțiunilor cutanate – pot preveni o serie de afecțiuni, precum psoriazis, alergiile cutanate sau chiar acneea. Totodată, Omega 3 are abilitatea de a proteja pielea de radiațiile UV dăunătoare, dar și de a combate efectul trecerii timpului, reducând sinteza de melanină și menținând tonusul pielii.
  • Prevenirea lupusului - DHA și EPA, două tipuri de Omega 3, pot preveni declanșarea și încetini agravarea acestei boli autoimune.
  • Ameliorarea durerilor menstruale, prin puternicul efect antiinflamator. Un studiu a comparat ibuprofenul cu suplimentele pe bază de ulei de pește, folosite în tratarea sindromului premenstrual la adolescente și a descoperit faptul că uleiul de pește este mai eficient.
  • Ameliorarea problemelor respiratorii - Omega 3 ajută organismul să lupte cu infecțiile pulmonare, accelerând procesul de vindecare a unor afecțiuni precum BPOC, bronșita sau pneumonia.
  • Reducerea riscului de cancer - cercetătorii scoțieni au descoperit că un consum ridicat de DHA și EPA reduce riscul de cancer colorectal. Mai mult de-atât, și riscul de cancer la sân sau la prostata poate fi redus prin consumul de Omega 3 în cantități adecvate.  

Dar ce presupune deficitul de Omega 3?

Deoarece organismul nu are capacitatea de a produce singur necesarul de Omega 3, ne putem confrunta cu problema deficitului acestor acizi grași. Astfel, în sprijinul alimentației ar trebui să vină o cantitate potrivită de suplimente alimentare inspirat alese.

Consecințele deficitului de Omega 3 pot include: boala coronariană și accidentul vascular cerebral, o dezvoltare defectuoasă a retinei și creierului, încă din copilărie, dezechilibrarea funcției cerebrale în general, inclusiv probleme de memorie și boala Parkinson, ADHD, dezvoltarea unor boli autoimune, instalarea osteoporozei, a artritei reumatoide sau a bolii Crohn, cât și a anumitor tipuri de cancer.

În concluzie, mai multe alimente au o concentrație mare de Omega 3, însă peștele gras excelează la acest capitol. Totuși, pe lângă includerea în alimentație a acestuia, o sursă excelentă de acizi grași esențiali sunt suplimentele cu ulei de pește, sub formă de capsule. Vitamix.ro vă oferă variante naturale perfect dozate, pentru fiecare nevoie în parte. Acestea pot fi administrate zilnic sau de câteva ori pe săptămână, reușind să completeze nivelul nutrițional optim. Mizează pe concentrațiile mari, de 1000 sau 1200mg de Omega 3, sau complexul de acizi grași Omega 3-6-9, dar asigură-le și celor mici variantele special dezvoltate pentru ei – și-ți vei păstra propriul organism și întreaga familie în formă maximă!

Savuros si sanatos - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Ultimele promotii

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.