Sucurile preparate din fructe și legume sunt o bună sursă de vitamine și minerale necesare organismului. Pe lângă faptul că sunt gustoase și sănătoase, sucurile naturale sunt un aliat de nădejde în lupta cu kilogramele în plus. Consumul de sucuri este un pas important în schimbarea stilului de viață și poate deveni un obicei sănătos ce te va menține în formă pe o perioadă lungă de timp. Pentru început poți încercă să înlocuiești masa de seară cu 1-2 pahare cu suc de țelină, morcovi, mere sau orice altă combinație de fructe și legume. Există nenumărate rețete de sucuri pentru care poți opta în locul alimentelor bogate în calorii.
Fresh-ul de acai oferă senzația de sațietate
Originar din pădurile braziliene, fructul acai are de 10 ori mai multe vitamine și antioxidanți decât strugurii și de 2 ori mai multe decât afinele și este o bună sursă de proteine, fibre și acizi grași Omega 6 și Omega 9. Așadar, poți înlocui cu încredere masa de seară cu un pahar cu suc de acai deoarece îți va da senzația de sațietate, suprimând în același timp apetitul pentru alte alimente bogate în calorii. Pe lângă aceste efecte pozitive pe care le oferă, sucul de acai are și proprietăți naturale care ajută organismul să ardă grăsimi. Consumat în cure de 2 săptămâni, sucul te va ajuta să scapi de câteva kilograme bune, oferindu-ți în același timp energia de care ai nevoie în fiecare zi.
Sucul de lămâie stimulează sistemul digestiv
Lămâia este un ingredient comun în numeroase regimuri de slăbit și pentru detoxifierea organismului. Motivul pentru care sunt atât de eficiente în procesul de slăbire constă în proprietățile sale de detoxifiere a organismului. Lămâia curăță tractul digestiv, stimulând enzimele digestive prin aciditatea lor. În momentul în care sistemul digestiv este curățat și funcționează corespunzător, sucul de lămâie elimină deșeurile, prevenind astfel stocarea lor sub formă de grăsimi. Cu toate acestea, pentru a obține rezultate pe termen lung trebuie să mănânci sănătos și să faci mișcare în mod regulat.
Vitamina C care se găsește din plin în lămâie, de îndată ce a ajuns în celule arde grăsimile, mai ales atunci când se depune efort. Mai mult de atât, un pahar cu suc de lămâie băut dimineața are rolul de a stimula sistemul digestiv cu scopul de a digera alimentele mult mai repede.
Sucul de sfeclă roșie elimină substanțele toxice din ficat
Sucul de sfeclă roșie conține săruri minerale, zaharuri, oligoelemente și numeroase vitamine. Datorită fierului pe care îl conține, sfeclă roșie ajută la accelerarea procesului de ardere a grăsimilor din organism. Sucul de sfeclă roșie poate fi consumat în combinație cu suc de portocale (150 ml suc de sfeclă și 100 ml suc de portocale).
Nu este recomandat să se consume prea mult suc de sfeclă roșie deoarece da stări de vomă și greață, ca urmare a efectului de epurare rapid a substanțelor toxice din ficat. Este indicat să se consume un pahar cu suc de sfeclă roșie pe zi, repartizat în 3 reprize.
Sucul de roșii și castraveți reduce pofta de mâncare
Atât roșiile, cât și castraveții sunt legume sărace în calorii, gustoase și răcoritoare atunci când sunt consumate crude. Roșiile sunt un aliat de nădejde atunci când vine vorba de scăderea în greutate, pe când castraveții, datorită conținutului mare de apă, ajută la eliminarea toxinelor, stimulând astfel procesele naturale din organism. Așadar, bea suc de roșii și castraveți înainte de micul dejun sau ca o gustare în timpul zilei. Adaugă puțină sare, suc de lămâie sau condimente precum coriandru sau scorțișoară pentru a-i da gust. Sucul va reduce pofta de mâncare, accelerând în același timp metabolismul.