Împreună cu venirea toamnei vine și sezonul ceaiului, doi prieteni care merg mână în mână! Parfumul de scorțișoară, mere, gutui sau nuci dintr-o ceașcă minunată de ceai, răsfață simțurile tale și aduce armonie în casa ta.
Iată câteva idei de ceai pentru acest anotimp:
Este un fapt cunoscut ca vremea și schimbările de temperatură influențează organismul nostru. Ceaiul de Ghimbir este cunoscut din Antichitate și este foarte bun pentru sănătatea noastră. Crește rezistența organismului la oboseală și stres, întărește imunitatea și energizează întregul organism. În plus: pentru a obține o "aromă de toamnă" adaugă în ceaiul tău scorțișoară și câteva felii de portocale!
Împreună cu sosirea acestui anotimp este posibil să fim cuprinși de astenie de toamnă. Schimbările de temperatură și lumină pot cauza dificultăți în adaptarea organismului la vremea respectivă și pot aparea oboseli, apatii sau letargii. Ceaiul verde este un ceai energizant excelent: chiar dacă are un conținut mult mai scăzut de teină decât ceaiul negru, ceaiul verde energizează trupul și mintea și este utilizat în tratarea oboselii.
Prepară un desert de ceai împotriva frigului: în ceaiul tău negru Darjeeling sau Ceylon adaugă puțin de scorțișoară și câteva pătrățele de ciocolată rasă. Lasă ciocolată să se topească, iar apoi savurează aceast "desert de toamnă".
Toamna este plină de culori și de arome, astfel și ceaiurile acestui anotimp sunt pline cu condimente! Scorțișoara, cardamom, anason, piper negru! Încearcă ceaiul de toamnă de la Fares sau ceaiul de măceșe de la Sonnentor ideal pentru acest anotimp.
Încearcă ceva nou! Prepară un Chai Latte cu dovleac! O băutură perfectă pentru Halloween!
Prima dată pregătește baza, care constă din 250ml de ceai de negru sau rooibos. Adaugă peste ceai 100ml de lapte de migdale, 2 linguri piure de dovleac (dovleac copt și pasat), 1 lingură miere, sirop de agave sau sirop de arțar, ¼ linguriță extract de vanilie, condimente măcinate (scorțișoară, nucșoară și cuișoare), ghimbir praf și un pic de sare. Amestecă bine compoziția obținută cu un blender, toarno într-o cană apoi pune frișcă deasupra cu puțină scorțișoară.
Poftă bună!