Vechea zicală, "Un măr pe zi ține doctorul la distanță", poate suna banal și chiar depășit, însă, din ce în ce mai multe cercetări arată că beneficiile pe care le au merele sunt cu adevărat uimitoare.
Lista de beneficii este lungă. Acestea pot ajuta la lupta împotriva cancerului, stimulează sistemul imunitar, preveni cataracta, pentru a îmbunătăți sistemul digestiv și de a proteja împotriva bolilor legate de vârstă, cum ar fi Alzheimer și Parkinson. Să aruncăm o privire la unele dintre principalele avantaje de a mânca mere.
- Dinți mai albi și mai sănătoși
Un măr nu va înlocui periuța de dinți, dar mărul stimulează producția de saliva în gură, ceea ce duce la reducerea cariilor dentare prin reducerea nivelurilor de bacterii .
- Ajută evitarea Alzheimerului
Un nou studiu realizat pe șoareci arată ca sucul de mere ar putea ține departe de Alzheimerul și combate efectele îmbătrânirii asupra creierului. Șoarecii din studiu, care au fost hrăniți cu o dietă care includ mere au arătat niveluri mai ridicate ale neurotransmițătorului. Aceștia au făcut mai bine la testele de labirint decât cei hrăniți cu un regim alimentar regulat.
- Protejează împotriva Parkinsonului
Cercetările au arătat ca persoanele care consumă fructe și alte alimente bogate în fibre câștiga o anumită protecție împotriva Parkinsonului, o boală caracterizată printr-o defalcare a celulelor nervoase producătoare de dopamină din creier. Oamenii de știință au legat acest lucru de puterea antioxidanților de a lupta împotriva radicalilor liberi.
- Reduce riscul apariției cancerului
Oamenii de știință de la Asociația Americană pentru Cancer, printre altele, sunt de acord că, consumul de mere ar putea ajută la reducerea riscului de a dezvolta cancer pancreatic cu până la 23%. Cercetătorii de la Universitatea Cornel au identificat mai multe componente în coaja de mere care au activități anti-creștere puternici împotriva celulelor canceroase din ficat și colon.
- Ajută la controlul greutății
Multe probleme de sănătate sunt asociate cu excesul de greutate, printre care boli de inimă, accident vascular cerebral, hipertensiune arterială, diabet zaharat de tip 2. Pentru a gestiona greutatea dumneavoastră și de a îmbunătăți starea generală de sănătate, medicii recomandă o dietă bogată în fibre. Alimentele bogate în fibrele vă dau senzația de sațietate fără să vă coste prea multe calorii.