Micul dejun este cea mai importantă masă a zilei.
1. Cereale cu lapte
Ingrediente:
- 250ml lapte degresat
- 3 linguri muslie integral
- 2 linguri fulgi de ovăz
- opțional se pot adăuga fructe de pădure proaspete: zmeură, coacăze, căpșuni, mure
2. Avocado toast
Ingrediente:
- 1 felie de paine integralăprăjită
- jumptate de avocado
- 1 ou
- felii de roșii și castraveți
Mod de preparare:
Avo cadoul se pisează și se freacă cu jumătate de lingrură de cremă de brânză și puțin piper. Oul se poate prăji într-o tigaie antianderentă cu foarte puțin ulei sau se poate face poșat.
Se unge pasta de avocado pe felia de pâine, se adaugă legumele și deasupra oul gătit moale și se servește.
3. Terci de ovăz
Ingrediente:
- 200ml lapte
- 40g fulgi de ovăz
- 1 lingură de miere
- fructe proaspete
Mod de preparare:
Într-un bol se adaugă laptele, fulgii de ovăz și miere și se amestecă bine. Se pune la frigider și se lasă peste noapte. Dimineața se adaugă fructele preferate.
4. Sandwich cu unt de arahide
Ingrediente:
- 1 felie de pâine prăjită
- 30g unt de arahide
- felii de banană sau măr
Opțional: o cană de lapte cald
5. Budincă de chia
Ingrediente:
- 4 lingurițe semințe de chia
- 200ml lapte
- 1 lingură de miere
Mod de preparare:
Se adaugă toate incredientele într-un borcan sau recipient care se închide etanș și se scutuără bine. Se adaugă borcanul/recipientul în frigider și se lasă peste noapte. Următoarea dimineață se poate adăuga: gem, fructe proaspete sau fulgi de ovăz.