Zilele Sly Nutritia
toate produsele cu -14% reducere
0zile :00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

8 informații utile despre înotul bebelușilor

8 informații utile despre înotul bebelușilor
     

Are condiÈ›ie prealabilă înotul?

Nu strică ca înainte de a merge la înot să cerem parerea pediatrului nostru, dacă are vreo cauză exclusă pentru care bebeluÈ™ul nostru sa nu poată participa la astfel de cursuri. Dacă din punct de vedere al sănătății nu este nici un obstacol, atunci se poate începe liniÈ™tit. Trebuie să ne ocupăm doar de echipamentul necesar (scutece pentru înot, prosoape etc.) dar înainte de începerea cursului,  părinÈ›ii sunt informaÈ›i de absolut tot ce este necesar.

Când merită să începem?

Chiar È™i la 3 luni se poate începe cursul de înot. Deoarece majoritatea babeluÈ™ilor adoră să stea în apă, nu este nici un impediment sau risc. Dar contactul cu apa È™i jocul poate fi început mult mai devreme acasă, în vană cu ajutorul părinÈ›ilor.

Ce este reflexul de scafandru?

Datorită reflexului de scafandru, micuÈ›ii îÈ™i închid gura È™i naÈ™ul ca prin reflex când ajung în contact cu apa. Astfel micuÈ›ii nu înghit apa, iar efectele dăunătoare sănătății lui sunt evitate. Pentru ei scufundarea în apă pare a fi un lucru normal, deoarece în perioada petrecută în uterul mamei au avut parte de o experiență asemenătoare. Dar totuÈ™i este riscant. Se întamplă ca bebeluÈ™ul să înghită apă, care apoi ajunge în plămâni, deoarece refluxul nu-l protejează de sufocare. În general după 4-6 luni aceste reflex de scafandru nu se mai poate obÈ›ine. Ulterior se poate învăța rÈ›inerea respiraÈ›iei.

De ce este bun?

După cum È™tim, apa ( înotul) are o serie de efecte benefice, chiar È™i la cei mici. Scopul principal nu este să înveÈ›e să înoate, ci mai degrabă dezvoltarea fizică È™i mentală a copilului. S-a demonstrat È™tiinÈ›ific că după înot bebeluÈ›ii dorm mai calm si mai profund. Cu ajutorul înotului se pot preveni problemele de postură a corpului, ceea ce în zilele noastre este o boală destul de des apărută la copii. În urma cursurilor de înot se întăresc organele respiratorii, se intensifică circulaÈ›ia arterială, se adaptează mai uÈ™or schimbărilor de temperatură, întăreÈ™te sistemul imunitar. Și nu în ultimul rând, se poate aprofunda È™i consolidă relaÈ›ia de părinte-copil.

Nu este riscant?

MulÈ›i se tem de faptul că copilul poate lua diferite infencÈ›ii din apă. În zilele noastre toate piscinele sunt echipate cu diferite pompe care învârt apa, asta însemnând că apa este atât de curată È™i proaspătă  ca È™i cum ar fi  schimbată în fiecare zi. Astfel riscul înfecÈ›iilor este foarte mică. Temperatura standard la piscinele de copii este de 32-34 grade C, copilul poate fi obiÈ™nuit treptat cu această temperatură, acasă în vană.

Cu cine să fac?

Dacă se poate să nu începem să înoatăm singuri cu bebeluÈ™ul. Din fericire în cele mai multe locuri se ocupă cu înotul bebeluÈ™ului, aproape în fiecare oraÈ™ se găseÈ™te măcar unul. Să cerem ajutorul unui specialist È™i singur sau în cadrul unui curs să începem înotul. De aceea este important, pentru că o întamplare nefericită sau un accident poate influenÈ›a viaÈ›a copilului, È™i nu ar fi tocmai foarte plăcut dacă i-ar fi frică de apă pentru ca de mic copil a avut experienÈ›e neplăcute.


Cine poate fi de fata la cursuri?


Nu numai mama, dar si tata poate fi acolo la cursuri.Nu sunt restrictii concrete, deci oricare parinte sau bunic poate participa la inot. In foarte multe cazuri tata este cel care participa la inot, astfel si el poate fi un participant activ in dezvoltarea copilului.

Cate ocazii sunt recomandate?

Acesta este foarte variata, de obicei depinde de familie. Se recomanda cel putin odata pe saptamana, dar poate fi si de doua sau trei ori, depinde de timpul liber al familiei.

Copilul meu - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Ultimele promotii

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.