Zilele DVR Pharm
toate produsele cu -12% reducere
00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Copiii afectati de Sindromul Asperger

Copiii afectati de Sindromul Asperger
     

Sindromul Asperger reprezintă o tulburare a dezvoltării în care persoanele afectate au mari probleme de comportament È™i se confruntă cu dificultăți în a se integra în societate.
Persoanele cu sindromul Asperger prezintă anumite trasături caracteristice autismului, cum ar fi: slabe abilități sociale, preferinÈ›a pentru monotonie È›i rutină. Spre deosebire de copiii cu autism, copiii suferinzi de sindromul Asperger încep sa vorbeasca în jurul vârstei de 2 ani când în mod normal se dezvoltă vorbirea, inteligenÈ›a normală È™i uneori peste. Satisticile arata ca 3 din 10000 de persoane dezvoltă sindromul Asperger.

Care sunt cauzele aparitie sindromului Asperger?

Cauza exactă responsabilă de apariÈ›ia acestui sindrom este încă necunoscută. Este probabil să fie o cauză de ordin genetic, însă oamenii de È™tiință nu au descoperit încă un semn distinctiv genetic responsabil de moÈ™tenirea în familie a acestui sindrom.

Care sunt simptomele specifice?

Copiii cu sindromul Asperger au de obicei un excelent vocabular, cu toate că le lipsesc instinctele sociale È™i alte aptitudini practice necesare în interacÈ›ionarea cu ceilalÈ›i. Ei nu înteleg normele sociale È™i nu recunosc anumite gesturi nonverbale È™i în acest fel dezvoltă ideea de spaÈ›iu personal propriu. Au dificultăți de accent, de tonalitate È™i de aceea uneori discursul lor poate părea ciudat È™i de neînÈ›eles. Exprimarea propriilor sentimente È™i înÈ›elegerea sentimentelor persoanelor din jur pot fi alte trăsături ale persoanelor cu acest sindrom. AceÈ™ti copii fac eforturi mari în stabilirea relaÈ›iilor de prietenie datorită jenei sociale pe care o resimt în relaÈ›ile cu ceilalÈ›i.
Copiii cu acest sindrom prezintă dificultăți de concentrare limitate È™i interese slabe pentru anumite subiecte. Ei se simt confortabil cu rutina È™i nu agreează deloc schimbarile. Pot prezenta lipsa de coordonare, expresii faciale neobiÈ™nuite, gesturi È™i poziÈ›ia corpului oarecum lipsite de tact. Multi copii au probleme motorii, de exemplu scrisul de mână.
Copiii cu sindromul Asperger prezintă trăsături tipice acestui sindrom, însă fiecare copil prezintă trăsături diferite, mai mult sau mai puÈ›in pronunÈ›ate. Fiecare copil are interese individuale dar toÈ›i copiii prezintă probleme severe de comunicare È™i integrare în societate.

Cum este diagnosticat sindromul Asperger?

Sindromul Asperger este sesizat de obicei la vârsta de 3 ani, când pot apărea problemele sociale, însă diagnosticul se pune de obicei mai tarziu după ce se analizeaza istoria familiale, se efectuează teste de comunicare, evaluări psihologice È™i psihiatrice È™i după ce se iau în calcul observaÈ›iile părinÈ›ilor È™i ale mai multor medici.

Care este tratamentul?

Tratamentul sindromului Asperger trebuie să se muleze pe necesitățile fiecărui copil în parte. Traininguri de comunicare È™i sociale sunt adesea recomandate în majoritatea cazurilor. Managementul comportamental în care faptele bune sunt răsplătite este un remediu în ameliorarea problemelor de comportament, cum ar fi întreruperea È™i dominarea conversaÈ›iilor.
MedicaÈ›ia în rândul copiilor suferinzi de sindromul Asperger este în general evitată, în special în cazul copiilor mici. În cazul depresiilor, evidente la adolescenÈ›i, sunt recomandate anumite medicamente.

Cum sunt afectate familiile copiilor cu sindrom Asperger?

PărinÈ›ii copiilor cu acest sindrom trebuie să înfrunte multe provocări în creÈ™terea copiilor cu nevoi speciale. Pot întâmpina adesea dificultăți în găsirea persoanelor specializate în tratarea acestei condiÈ›ii. În plus, este probabil ca profesorii să nu poată fi de nici un ajutor pentru acesti copii.
Altă problemă bine de È™tiut este faputul că, adiÈ›ional, aceÈ™ti copii suferă de obicei È™i de alte afecÈ›iuni: deficit de atenÈ›ie È™i hiperactivitate (ADHD), tulburări de anxietate, sociale, depresive, tulburari obsesiv-compulsive. Multi părinÈ›i găsesc ajutor de la persoane care au în familie cazuri asemănătoare. De asemenea, reÈ›eaua de prieteni si comunitatea pot fi un sprijin pentru părinÈ›ii copiilor cu sindromul Asperger.

Copilul meu - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Articole precedente

Ultimele promotii

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.