Iarna este aproape aici. Ea aduce cu sine zăpadă, vreme rece, viscol și îngheț. În calitate de părinte, vrei să știi care sunt cele mai utile măsuri pe timp de iarnă care să ajute la prevenirea răcelii sau a gripei. În ceea ce privește menținerea sănătății copiilor pe timp de iarnă, îți prezentăm câteva masuri care te pot ajuta :
1. Întărește sistemul imunitar – Cu cât sistemul imunitar este mai puternic, cu atât copiii vor trece mai ușor peste sezonul răcoros. Încearcă sa incluzi în alimentația copilului tău următoarele :
· Carnea de vită, deoarece aceasta conține zinc, el având o importanță majoră în producerea celuleor albe care ajută în lupta împotriva bacteriilor.
· Fructele, un bun exemplu ar fi clementinele, mandarinele, portocalele deoarece conțin vitamina C.
· Usturoiul ajută și el în lupta împotriva infecțiilor și a bacteriilor.
· Iaurtul deoarece conține probiotice, având un factor protector asupra sistemul digestiv.
2. Limitează dulciurile – Excesul de dulciuri poate să sensibilizeze sistemul imunitar, de aceea copii care consumă dulciuri în exces au tendința de a se îmbolnăvi mai repede.
3. Hidratarea – Acesta este un pas foarte important indiferent de sezon. Apa nu doar transportă nutrienții la celule, ci și ajută la eliminarea toxinelor.
4. Somnul suficient – Somnul este esențial astfel încât sistemul imunitar să funcționeze în parametri normali. De ce? Somnul ajută organismul să se vindece singur și totodată îi dă forțe noi pentru o nouă zi. În cazul în care nu știi câte ore de somn au nevoie copiii, îți vom da aici câteva detalii :
· nou născuții între 12-18 ore pe noapte
· copii cu vârsta între 1 și 3 ani 12-14 ore pe noapte
· preșcolarii cu vârstele între 3 și 5 ani 11-13 ore pe noapte
· cei cu vârstele între 5 și 10 ani au nevoie 10-11 ore de somn
5. Menținerea unei igiene corespunzătoare – Invață copilul să se spele corect pe mâini: înainte și după fiecare masă, după atingerea animalelor, după atingerea unor suprafețe care nu sunt igienizate, după un strănut sau după tușit, după ce își sulfă nasul.
6. Folosirea obiectelor personale – Învață copilul să folosească doar obiecte personale precum sticla cu apă sau ceai, nicidecum să utilizeze cănile altor copii pentru că acestea pot fi contaminate.
7. Schimbă periuța de dinți regulat – Crezi sau nu dar cel mai contaminat obiect este periuța de dinți. De obicei germenii se ascund printre perii iar aceștia conduc la infecții și anumite boli. Cumpără copilului tău o nouă periuță de dinți regulat!
8. Îmbracă copilul adecvat condițiilor – Copiii trebuie să fie îmbrăcați în straturi, cu haine ușoare nu mulate, să aibă căciulă, mănuși, fular, cizme impermeabile mai ales dacă se vor juca în zăpadă.
9. Menține activitatea – Încearcă să-l menții pe cel mic ocupat și pe timp de iarnă prin diferite activități cum ar fi : patinajul, schiatul, construirea omului de zăpadă.
Sănătatea și buna dezvoltare a copiilor este o prioritate pentru fiecare părinte. VitaMix prezintă o gamă variată de suplimente alimentare și nu numai care pot ajuta copiii și adulții să treacă cu bine peste sezonul rece.