❤ Reducere de -8% la toate produsele de pe site-ul nostru
0zile :00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Febra la copii

Febra la copii
     

La începutul febrei începe să crească producția de caldură și se inhibă degajarea de căldură, din cauza aceasta pielea de pe maini si picioare se albește, se răcoresc și apare vasoconstricția.  37-38 grade Celsius este stadiul subfebril, între 38-39 grade Celsius vorbim despre febra moderată, între 39-40 grade Celsius febra ridicată, peste 40,5 grade Celsius vorbim despre hiperpirexie.


După dezvoltare putem distinge două feluri de stări febrile: febra care apare din cauza deformării centrale a sistemului nervos de exemplu din cauza tumorului și febra pirogen care apare când factori externi cauzeaza de exemplu infecții, probleme imunitare, adică ajung substanțe apirogene în circulație. Temperaturile ridicate inhibă reproducerea agenților patogeni. Organismul este cel mai imun la 37,5 grade Celsius.

Ce pot face parintii?


Temperatura copilului trebuie verificată de multe ori și trebuie pe cât de mult posibil redusă înainte să vină medicul. De obicei se folosesc două feluri de antipiretice, care conțin paracetamol, iar celălalt conține amidasofen. Dacă conținutul este acelaș se poate lua din 6 în 6 ore. Este foarte important să se bea cât mai multe lichide, medicamentele doar astfel au efect. Cel mai indicat este să se consume ceai sau sucuri fibroase, să nu fie nici prea cald, nici rece.  Dacă copilul nu are poftă de mâncare, nu trebuie să te panichezi, să-i dai mâncare dietetica care se poate digera ușor.

În cazul în care febra se reduce greu sunt câteva metode care te pot ajuta: învelirea copilul cu un cearceaf umed cu apa calduță de la gât până la picioare iar peste cearceaf punem un alt cearceaf uscat si se schimbă după 15 minute.
Cea mai bună metodă este să se pună copilul într-o vană cu apă caldă, și să se răcească apa treptat până când ajunge la 29-30 de grade. Această procedură trebuie făcută până când febra se reduce la 38 de grade. Importantă este să nu îi adminisitrăm copilului antibiotic fără indicația medicului.

Convulsia febrilă poate apărea la copii între 6 luni și 5 ani, atacul este destul de înfricoșător, copilul devine de o dată inconștient, se uita fix la un punct, membranele i se încordează, rar copilul nu poate nici să respira de aceea culoarea feței devine gri. În majoritatea cazurilor copilul își revine de la sine din această stare. La observarea oricui simptom trebuie chemată ambulanța și între timp trebuie redusă febra. Putem compresa copilul, dar sa nu punem nimic în gura copilului inconștient pentru ca se poate îneca.

Copilul meu - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Articole precedente

Cum să evităm excesele alimentare

Ultimele promotii

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.