Masajul ajută bebeluÈ™ii să se simtă mai bine È™i să crească mai bine. Conexiunea piele la piele ajută părinÈ›ii È™i bebeluÈ™ii să se înteleagă, fără nici un cuvânt. Pediatrii au un termen descriptiv pentru contactul acesta: atingere terapeutică. Aceasta este una dintre metodele simple care calmează copilul È™i poate È™i pe mamă. ToÈ›i nou născuÈ›ii care sunt masaÈ›i regulat, arată o creÈ™tere sănătoasă. Este un bun exerciÈ›iu È™i promovează activitatea motorică È™i emoÈ›ională într-un copil, pe lângă un corp sănătos È™i dezvoltarea musculară.
De ce să faci masaj noul născutului?
Pentru a ajuta să respire mai ritmic. Sugarii adesea respiră neregulat, dar fiindcă pielea este cel mai mare organ al corpului uman si este bogată în terminaÈ›ii nervoase, masajul poate ajuta.
Pentru a stimula promovarea creÈ™terii hormonilor. Pediatrii spun că bebeluÈ™ii care sunt masaÈ›i prosperă mult. Prosperarea înseamnă că bebeluÈ™ul ajunge în creÈ™tere la un potenÈ›ial maxim nu doar fizic, dar È™i intelectual È™i emoÈ›ional.
Pentru a construi creierul copilului. Studiile arată că nou nascuÈ›ii care primesc masaj au o dezvoltare neurologică mai îmbunătățită. Deoarece creierul creÈ™te mai rapid în primul an de viață.
Pentru a stimula imunitatea. Un studiu a arătat că acei copii care au fost masaÈ›i pe spate de către mame, în primele zece săptămâni, au avut mai puÈ›ine răceli È™i apariÈ›ii de diaree. Masajul îmbunătățeÈ™te secreÈ›ia de hormoni digestivi È™i ajută sistemul digestiv al copilului să lucreze mai eficient.
Pentru a elimina stresul. Masajul pentru sugari poate reduce semnificativ stresul, prin reducerea nivelului de cortizol, hormonul de stres. Alege un loc comfortabil È™i elimina distragere sau orice fel de zgomot. Masajul bebeluÈ™ilor este o practică veche de îngrijire a copiilor, care este încă practicată peste tot în lume.