Sugarii È™i copiii mici răspund deseori foarte bine la remedii naturiste. În primele luni, mulÈ›i copii vor bea cu plăcere infuziile slabe de plante din sticluÈ›a cu biberon È™i, o dată format acest obicei, mai târziu, nu vor protesta la administrarea remediilor din cauza gustului acestora.
Colicile
PoziÈ›ionarea greÈ™ită a sfârcului sau a sânului, astfel încât copilul înghite È™i aer pe măsură ce suge, este probabil cea mai frecventă cauza a colicilor. Dacă alăptaâi la sân, beÈ›i ceai relaxant de verbină sau muÈ™eÈ›el între alăptări. Alimentele iritante, ca de exemplu condimentele picante, laptele de vaca sau grâul, se transferă foarte uÈ™or în laptele de mamă. Dacă există în familie probleme legate de alergii, mama trebuie să aibă grijă È™i de alimentaÈ›ia ei.
Relaxare È™i îndepărtarea colicilor
ÎncercaÈ›i masajul tradiÈ›ional chinezesc pentru bebeluÈ™i: mângâiaÈ›i partea inferioară a coloanei vertebrale a bebeluÈ™ului, de la regiunea lombară până la coccis, de aproximativ 200 de ori, într-o singura direcÈ›ie. Pentru diaree, mângaiaÈ›i dinspre coccis spre zona lombară; pentru constipaÈ›ie, masaÈ›i în direcÈ›ia opusă.
Din mărar, fenicul È™i chimen se pot prepara ceaiuri spre a fi folosite în acelaÈ™i fel, sau ele pot fi băute de mamă, înainte de alăptare.
Insomnie
Deseori există o explicaÈ›ie simplă pentru insomnie. La un copil poate ca îi e prea cald sau prea frig, îi e foame, suferă din cauza colicilor, sau poate că pur È™i simplu doreÈ™te compania părinÈ›ilor. AsiguraÈ›i-vă întotdeauna că bebeluÈ™ul se simte în largul său È™i că a primit destule îmbrățisări înainte să-l puneÈ›i în pat.
Relaxarea înainte de somn
AdaugaÈ›i o ceaÈ™că de infuzie de muÈ™eÈ›el sau două picături de ulei de muÈ™eÈ›el la apa de baie a copilului în fiecare seară, pentru a-l ajuta să se relaxeze – asiguraÈ›i-vă că uleiul s-a dispersat foarte bine în apă.
Mamele care alaptează la sân pot bea un ceai de muÈ™eÈ›el, roiniță sau flori de tei înainte de alăptarea dinainte de culcare, sau dacă bebeluÈ™ul bea de la tetină, oferiÈ›i-i o infuzie (o linguriță de plante la 500 ml apă) din aceleaÈ™i plante, aproximativ cu 20 min. înainte de culcare.
Creșterea dentiției
DinÈ›ii încep să apară de la vârsta de patru luni, dar la unii bebeluÈ™i pot să apară È™i mai devreme. Acest proces poate fi dureros; masarea gingiilor bebeluÈ™ului cu un amestec de plante poate fi eficientă.
Tratament: AmestecaÈ›i câte două picături de muÈ™eÈ›el, salvie È™i rozmarin în două linguri de ulei de floarea-soarelui sau de migdale; păstraÈ›i într-o sticluță curată. ÎntindeÈ›i puÈ›in ulei pe un deget si masaÈ›i uÈ™or cu el gingiile copilului.
DescoperiÈ›i activități de iarnă pline de distracÈ›ie pentru toată familia! ImplicaÈ›i-vă în gătit cu ingrediente sănătoase de la VitaMi
Vara este sezonul perfect pentru a petrece timp de calitate alături de familie și pentru a crea amintiri de neuitat. Temperaturile calde și zilele
S-ar putea să se răcească afară, dar asta nu înseamnă că fotoliul trebuie să fie noul tău cel mai bun prieten. Mai jos sunt o mulÈ›ime d
Activitățile în aer liber prezintă un rol important în viaÈ›a copiilor, cât È™i a părinÈ›ilor, mai ales acum în secolul XX
Micul dejun este cea mai importantă masă a zilei. 1. Cereale cu lapte Ingrediente: - 250ml lapte degresat - 3 linguri muslie integral -
InsolaÈ›ia este un tip sever de problemă medicală cauzată de căldură, care apare atunci când corpul unui copil creează mai multă căldurÄ