Copiii pot să sufere de aceleaÈ™i probleme digestive ca È™i adulÈ›ii, dar ei sunt, de asemenea, mai susceptibili la “crize de fiere” nespecifice È™i răul de miÈ™care.
Tulburări gastrice
MulÈ›i copii suferă de “atacuri biliare” regulate sau tulburari gastrice – greață, vărsături, diaree, stare generală proastă, dureri de cap sau dureri de burtă. CereÈ›i întotdeauna sfatul medicului în cazul tulburărilor digestive care durează mai mult de 12 ore.
Preparați o infuzie din cantități egale de turița-mare și Stachys officinalis și puneți două lingurițe de amestec la o ceașcă, de maxim trei ori pe zi.
FolosiÈ›i o compresă rece înmuiată în infuzie de levanÈ›ică, pentru a atenua durerile de cap, sau o compresă caldă înmuiată în decoct de scoartă de calin, pentru dureri abdominale.
Copilul trebuie să consume o cantitate suficientă de lichid, pentru a preveni deshidratarea în cazul diareei sau vomei.
Răul de mișcare
Răul de miÈ™care poate fi cauzat de aerul îmbâcsit, închis, de gazele de eÈ™apament ale unui motor diesel sau un câmp vizual limitat, care deranjează echilibrul urechii interne.
Ghimbirul conÈ›ine o substanță preventivă foarte eficientă. FolosiÈ›i picături de tinctură de ghimbir diluată direct pe limba, aproximativ la jumatate de oră înainte de călătorie – repetaÈ›i în timpul călătoriei dacă este necesar. BiscuiÈ›ii cu ghimbir, dulciurile cu ghimbir cristalizat sau bauturile cu ghimbir pot fi la fel de eficiente. Galangalul poate fi folosit în acelaÈ™i fel.
O altă variantă este să folosiÈ›i infuzie sau tinctură de museÈ›el, roiniță sau cununiță, înainte sau pe durata călătoriei.
Când să cereÈ›i ajutorul medicului?
Dacă simptomele copilului dvs. le includ pe următoarele, cereți urgent ajutorul medicului: