Luna Fares
-20% din pretul original la toate produsele
00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Vitamine necesare in perioada sarcinii

Vitamine necesare in perioada sarcinii
     

Este extrem de important să acordăm o atenÈ›ie deosebită aportului de vitamine È™i minerale în timpul sarcinii! CarenÈ›a sau excesul lor pot influenÈ›a starea de sănătate a fătului. Este recomandat ca femeile însărcinate să aibă o alimentaÈ›ie echilibrată, fără alimente nesănătoase de tip fast-food.

Anumite vitamine È™i minerale ar trebui să fie prezente în alimentaÈ›ia "viitoarelor" mame încă de la momentul conceperii fătului. Acidul folic, vitamina B12, calciul, magneziul, fierul È™i acizii graÈ™i omega sunt extrem de importanÈ›i în această perioadă. 

În primul trimestru de sarcină este recomandat consumarea zilnică de maxim 2200kcal. Este foarte importantă schimbarea alimentaÈ›iei în această perioadă, mai ales renunÈ›area la fumat, alcool È™i cafea. Un consum regulat È™i echilibrat de alimente pot asigura necesarul de vitamine È™i de minerale pentru dezvoltarea fătului È™i în această perioadă de sarcină nu ar trebui să fie necesar folosirea suplimentelor alimentare.

Din trimestrul al doilea este necesar creÈ™terea aportului de vitamine È™i minerale. CreÈ™te semnificativ importanÈ›a vitaminei C È™i B9 (acid folic), ele fiind importante în evitarea malformÈ›iilor congenitale.

În trimestrul al treilea este foarte important folosirea suplimentelor de vitamine È™i minerale, mai ales acelor care conÈ›in vitamina D, zinc, seleniu È™i magneziu. Nu este recomandat combinarea suplimentelor alimentare deoarece acestea pot duce la un supradozaj! În această perioada este recomandat mărirea necesarului de calorii cu aproximatic 200kcal/zi. 

Image result for snowflake mark È˜tiai că femeile gravide au nevoie de 20% mai multe proteine în timpul sarcinii?!

PoÈ›i să gaseÈ™ti proteine în cereale, seminÈ›e, nuci, leguminoase, soia sau din surse animale ca: lapte, ou, brânză sau peÈ™te. Conform specialiÈ™tilor consumarea de carne nu este recomandat gravidelor, deoarece, lângă proteine, carnea mai conÈ›ine È™i anumite substanÈ›e care nu sunt benefice fătului.

Iată cele mai importante vitamine și minerale:

Conform studiilor, organismul unei femeie gravide reÈ›ine È™i absoarbe CALCIUL mai intens È™i are nevoie de un aport crescut din acest mineral. Fătul are nevoie de calciu pentru dezvoltarea sistemului osos È™i nervos È™i pentru a dezvolta unu ritm cardiac normal. Este recomandat un consum minim de 1000mg de calciu zilnic.

ACIZII GRAȘI (mai ales omega 3 È™i omega 6) au un rol foarte important în dezvoltarea retinei È™i a sistemului nervos! Sunt lipide care nu pot fi sintetizaÈ›i de către organism, astfel este extrem de important introducerea lor în alimentaÈ›ie.  Acizii graÈ™i ajuta dezvoltarea neuronală, dezvoltarea funcÈ›iilor psihice È™i funcÈ›ionarea optimală a celulelor. Este recomandat un consum zilnic de 300mg.

ACIDUL FOLIC sau VITAMINA B9 este cea mai importantă vitamină în perioada sarcinii! Ajută creÈ™terea È›esutului matern È™i funcÈ›ionarea normală a sistemului imunitar. Deficitul acestei vitamine poate duce la malformaÈ›ii congenitale, la instalarea spinei bifide (afecÈ›iunea coloanei vertebrale). Este recomandat un consum zilnic de 400mcg care poate fi introdus în alimentaÈ›ie prin salată, spanac, sparanghel, gulie, broccoli, avocado, portocale, linte, mazăre, alune, nuci È™i cereale.

VITAMINA D ajută la menÈ›inerea optimală a nivelului de calciu È™i fosfor, două minerale care sunt foarte importante pentru făt (ajută în dezvoltarea oaselor È™i dinÈ›ilor). O carență de vitamina D poate duce la deformarea scheletului È™i afectează È™i greutatea bebeluÈ™ului la naÈ™tere. Este recomandată o cantitate de 3000 UI de vitamina D zilnic.

FIER-ul este esenÈ›ial organismului! În timpul sarcinii, gravidele au nevoie de un aport crescut de fier, deoarece creÈ™te È™i cantitatea de sânge în organism È™i este foarte important pentru dezvoltarea bebeluÈ™ului È™i a placentei, mai ales în ultimele două trimestre. Lipsa de fier poate duce la naÈ™tere prematură! Este recomandat un consum zilnic de 27mg de fier.

Copilul meu - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Ultimele promotii

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.