Ceaiul ne încălzește, iar acesta conține multe substanțe importante cum ar fi: vitamine, minerale, uleiuri esențiale ce intensifică imunitatea, au efect detoxifiant, protejează celulele și previne cancerul.
1. Ceai de urzică
Ceaiul de urzică este cel mai puternic diuretic, conține calciu, vitamina C, flavonoide ceea ce intensifică arderea grăsimilor. Serotonina existentă pe frunze este benefic pentru starea de spirit. Dacă consumi acest ceai este important sa bei si apă.
Prepararea: fierbe 2 linguri de urzică pentru o ceașcă de ceai, lasă 5 minute acoperit.
2. Ceaiul verde
Conținutul polifenolului ajută în cure de slăbire, îmbunătățește metabolismul, dacă consumi regulat previne cancerul. Ceaiul verde cu aromă de vanilie reduce pofta de mâncare.
Prepararea: fierbe 1litru de apă, răcorește până la 70 de grade, toarnă peste frunzele de ceai și lasă să acționeze 4 minute.
3. Ceaiul Lapacho
Acest ceai este făcut din scoarța copacului lapacho ceea ce crește în America de Sud. Conține mult magneziu, sodiu, fier, crom, iod.
Prepararea: fierbe scoarța 10 minute, apoi filtrează, pentru a intensifica efectul adaugă vanilie. Bea 3-4 pahare pe zi.
4. Ceai din ghimbir și usturoi
Ghimbirul și usturoiul accelerează metabolismul ajutând la slăbire. Ceaiul accelerează funcționarea ficatului, rinichilor, splinei, trioidei.
Prepararea: curată un pumn de ghimbir, taie în felii și fierbe în 2 litri de apă 20 de minute. Adaugă o jumătate de usturoi, fierbe apoi filtrează și lasă să se răcească. Consumă fără zahăr.
5. Ceaiul Cha
Provine din India, baza ceaiului este ceaiul negru care conține tenină ceea ce initiază arderea grasimilor și uleiurile esențiale relaxează stomacul.
Prepararea: frunzele ceaiului se fierb, se adaugă condimentele se fierb încă o dată apoi se filtrează. Se poate adăuga miere sau lapte.
6. Ceaiul Mate
Provine din America de Sud, datorită gustului amăruie reduce pofta de mâncare, cofeina accelerează metabolismul și din această cauză se poate slăbi mai ușor.
Prepararea: fierbe o lingură de frunze de ceai într-un litru de apă și lasă să se racească 5 minute. Se poate condimenta cu ghimbir crud sau uscat.
7. Ceaiul din iarbă de lămâie
Curață flora intestinală, are efect antispasmodic și conține vitamina A. Uleiurile esențiale au efecte antibacteriale și antifungice.
Prepararea: fierbe o lingură de frunze de ceai, lasă pentru 5 minute să se răcească. Se poate consuma cu miere sau felii de lămâie.
8. Ceaiul Rooibos
Provine din Africa de Sud , conține cupru, calciu, fier, magneziu, vitamina C și nu conține cofeină. Are efect benefic pentru intestine. Nu este recomandat copiilor.
9. Ceai de mentă
Purifică organismul, uleiul esential are efect benefic pentru funcțiile biliare, este indicat consumarea 2-4 pahare pe zi.
Prepararea: fierbe o lingură de mentă uscată și lasă acoperit 8 minute.
10. Ceai de păpădie
Întărește mușchii, are efect purificator, este indicat pentru cura de slăbire.
Prepararea: pentru o ceașcă de ceai toarnă un pahar de apă rece peste o lingură de păpădie uscată, fierbe 1 minut apoi lasă acoperit 10 minute. Este indicat să fie consumat dimineața.