O cină sănătoasă și consistentă, constă în asigurare tuturor macronutrienților necesari organismului (carbohidrați complecși, lipide sănătoase și proteine de calitate).
1. Piept de pui la grătar cu cartofi dulci la cuptor și o salată verde
Ingrediente pentru o porție:
Rețetă:
Pieptul de pui se taie felii, se condimentează cu condimentele preferate și se aruncă într-o tigaie antiaderentă până se rumenește pe ambele părți.
Cartofii se decojesc, se spală bine, se taie în formele dorite și se pun într-un bol. Aceștia se condimentează cu busuioc, nucșoară, praf de usturoi, sare, piper și se stropesc cu puțin ulei de măsline. Se amestecă bine și se bagă la cuptor la 200oC timp de 30-40 de minute. Salată se asezonează cu ulei de măsline extravirgin și suc de lămâie.
Poftă bună!
2. Salată Caesar
Ingrediente:
Rețetă:
Pieptul de pui se taie fâșii, se condimentează și se prăjește bine pe ambele părți. Legumele se spală bine se taie, iar crutoanele se prăjesc într-o tigaie cu puțin ulei de măsline și busuioc. Când toate ingredientele sunt gata, se adaugă într-un bol, se adaugă 2 linguri de iaurt grecesc și câteva frunze de mentă proaspătă sau uscată și se amestecă bine și se servește.
Poftă bună!
3. Rulouri cu somon
Ingrediente:
Rețetă
Somonul se prăjește bine într-o tigaie antiaderentă, după ce este gata se ia de pe foc se lasă puțin la răcit și se toacă mărunt. Într-un bol se pune somonul mărunțit, iaurtul, mărarul tocat mărunt, sare și piper și se amestecă bine. Se ia o bucată de lipie, se pun frunzele de salată, somonul și roșiile și se rulează și se servește.
Poftă bună!