Postul este o perioadă grea pentru unii, dar privit din punctul de vedere al sănătății fizice, este o binecuvantare pentru corpul nostru. În timpul postului învățăm să fim mai cumpătați, sa fim mai buni și să facem alegeri alimentare sănătoase.
Pentru a vă ajuta în această perioadă, v-am pregatit un articol în care vă prezentăm ce alegeri de gustări puteți face, în această perioadă de post, pentru a va menține sănătatea.
În perioada postului este indicat să mărim consumul de fructe și legume proaspete, dar și uscate, nuci și semințe. Majoritatea alimentelor care fac parte din aceste categorii au o absorbiție mai lentă, ajută la digestie, sporesc valorile de vitamine și minerale din organism, contribuind la o bună funcționare a acesteia.
Acestea sunt cu siguranță cele care îți aduc cele mai multe beneficii în perioada postului și nu numai. Bogate în fibre, ajută în problemele cu digestia și te scapă de constipație. Multe dintre ele sunt bogate în antioxidanți, luptând împotriva radicalilor liberi, previn semnele îmbătrânirii și ajută în arderea grăsimilor. Fructele și legumele îți oferă un plus de energie și au puterea de a reduce tensiunea.
Goji: protejează pielea, stimulează energia, reduce stresul.
Stafide: reduce aciditatea, ajută digestia și tratează infecțiile.
Merișor: bogate în proteine, minerale și vitamine, curăță intestinele și rinichii.
Curmale: nutritive, completează aportul zilnic de fibre prin conținutul bogat de minerale și vitamine.
Ananas: dă senzație de sațietate și calmează colesterolul.
Sunt ideale de consumat oricând datorită faptului că sunt bogate în grăsimi bune, oferă energie, ajută digestia.
Caju: bogat în vitamine și antioxidanți, nu conține colesterol.
Migdale: sursă excelentă de energie și grăsimi “bune”.
Chia: ajută la controlul glicemiei, reglează tranzitul intestinal, scade colesterolul și crește nivelul de melatonină
Așadar, aceste alegeri sunt ideale de făcut în perioada postului și nu numai, deoarece oferă un plus de energie, sunt benefice sănătății oricui și ajută la menținerea în formă a corpului. Se pot consuma ca atare sau în combinație cu alte produse, salate etc.