Luna Fares
-20% din pretul original la toate produsele
00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Cum ne hranim corect in POST

Cum ne hranim corect in POST
     

Postul pentru unii dintre noi este un bun prilej pentru detoxifierea organismului. Pentru alții însă este perioada alimentației dezechilibrate, perioada în care organismul pierde din vitalitate. Diferența dintre cele două situații o face alimentația echilibrată chiar și în perioada postului. De fapt, indiferent că este post sau nu, indiferent de anotimp, organismul fiecăruia dintre noi are nevoie de toate grupele de nutrienți: carbohidrați, proteine și grăsimi.

Sfaturi de reținut

Cei mai mulți care dintre cei care postesc cad în capcană carbohidraților. Adică fac exces de pâine, paste făinoase și cartofi, care deși sunt alimente necesare organismului, trebuie consumate cu moderație. În plus pe lângă carbohidrați este important să includem în alimentație fructe (preferabil în stare crudă) , legume (cele mai sănătoase sunt cele crude sau cele gătite în aburi) și grăsimi. Mai ales în perioada postului trebuie să fim atenți să suplinim lipsa grăsimilor animale cu grăsimi vegetale, ținând cont de faptul că putem consuma carne de pește rareori. Ca alternativă pentru preparatele din carne putem consuma leguminoase precum fasolea, soia, mazărea și lintea. În afară de acestea, salatele de legume asezonate cu uleiuri vegetale (de măslina, de rapiță) sunt preparate sănătoase cu un aport însemnat de nutrienți și în plus respectă rigorile alimentației de post.

Reguli de respectat

De asemenea este important să reținem că nu avem voie să trecem peste micul dejun. Un sandwich sănătos din pâine neagră, margarină, salată verde și roșie este o bună opțiune pentru a începe ziua cu forța. În plus ar trebui să avem grijă că gustările dintre mese să nu lipsească. Acestea ne ajută sa ne păstrăm energia și alungă senzația de foame. Spre exemplu în timpul zilei putem alege cereale integrale cu miere. O altă variantă ar mai fi și fructele oleaginoase sau semintele care au un aport nutritiv deosebit, fiind surse importante de minerale, fibre și grăsimi bune. Nucile, migdalele, fisticul, semințele de dovleac sau floarea soarelui sunt doar câteva exemple de gustări potrivite perioadei postului. Vitală este și hidratarea. Supele de legum, ceaiurile, sucurile naturale de fructe și nu în ultimul rând apă nu au voie să lipsească din nutriția zilnică, mai ales în perioada postului.

Așadar în perioada postului, ne putem hrăni echilibrat, depinde doar că fiecare dintre noi să fie atent cu nevoile propriului organism.

 

Dieta si fitness - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Articole precedente

Ultimele promotii

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.