Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Cum să te pregătești de alergat, din punct de vedere alimentar

Cum să te pregătești de alergat, din punct de vedere alimentar
     

Pregătirea este cheia orcărui alergător de orice calibru. Alimentarea corectă ajută la minimizarea oboselii și la accelerarea recuperării. Pe de altă parte, alimentarea greșită înainte de alergare poate provoca crampe la stomac și va seca organismul de energie. 

Masa înainte de alergare

Este bine să consumi o masă cu 3-4 ore înainte, dacă alergi pe distanțe lungi  precum 10km, semi-maraton și maraton. Dacă alergi mai puțin de 60-90 de minute, o masă înainte de alergat este mai puțin importantă. 

Această masă are 2 scopuri:

  • să îți ofere energie în timpul activității fizice
  • să mențină un nivel optim al glicemie pentru mușchi.

Masa trebuie să fie bogată în carbohidrați, moderată în proteine și săracă în grăsimi și fibre și este bine ca la această masă să se consume și 600ml  de apă pentru a fi sigur că începi antrenamentul hidratat. 

Gustarea înainte de alergare

O gustare înainte de alergare, consumată cu 30-60 de minute înainte, oferă organismului combustibil rapid. Dar acestă gustare este importantă pentru alergătorii care au un efort susținut mai mare de 60 de minute, deoarece are aceelaș scop ca și masa înainte de alergare. 

Cantitate gustării trebuie să fie mică, deoarece practicarea de activitatea fizică cu prea multă mâncare în stomac poate duce la indigestie, greață și vărsături.

Consumă împreună cu acestă gustare cca 300ml apă pentru a fi sigur că începi antrenamentul hidratat. 

Gustarea din timpul antrenamentului

Rezervele de glicogen se pot epuiza în decurs de una până la două ore de la alergare. Glicogenul este forma stocată de glucoză, pe care se bazează corpul tău atunci când are nevoie de mai multă energie. Acestea fiind spuse, pentru a întârzia oboseala, se recomandă consumul a 30-60g de carbohidrați pe oră, la distanță de 15-20 de minute, pentru antrenamete care durează mai mult de 90 de minute. 

  • Ceai Gastric, 20 plicuri, AdNatura

    Ceai Gastric, 20 plicuri, AdNatura

    5,93 lei
    Contine:Un amestec omogen in proportii variabile din urmatoarele parti de plante: flori de galbenele, iarba de sunatoare, iarba de ventrilica, fructe de fenicul, iarba de roinita, iarba de sovarf, rizomi de obligeana, flori de salcam recunoscute in literatura de specialitate ca adjuvanti in tratarea bolilor de stomac, in cazuri de gastrita, ulcer gastric si duodenal, hiperaciditate, spasme gastro- ...
  • Gastro Bicarbonat de Sodiu 10cps Pro Natura

    Gastro Bicarbonat de Sodiu 10cps Pro Natura

    4,12 lei
    Proprietati:- contribuie la reglarea pH-ului esofagogastroduodenal prin aport de nutrienti alcalinizanti - bicarbonat de sodiu si lithothame (alga marina cu un continut bogat in saruri si minerake);- ajuta la reglarea fenomenului de reflux gastric;- favorizeaza confortul digestiv.Ingrediente:Bicarbonat de sodiu, pulbere de Lithithame, pulbere din flori de Musetel, pulbere din frunze de Menta, stea ...
  • Ceai Gastric 20plicuri Fares

    Ceai Gastric 20plicuri Fares

    8,26 lei
    Protejeaza mucoasa gastrica si ajuta la eliminarea disconfortului digestiv.Efect: Cicatrizant, antiinflamator, protector gastric, antispasticRecomandari: Ulcer gastric si duodenal, gastrite erozive, hiperaciditate gastrica.Contraindicatii: La dozele recomandate nu se cunosc contraindicatii. Sarcina si alaptare : Acest ceai nu este indicat femeilor insarcinate.Efecte secundare si interactiuni: La d ...
  • Gastrocalm  60cpr 1+1 GRATIS Dacia Plant

    Gastrocalm 60cpr 1+1 GRATIS Dacia Plant

    38,79 lei
    Stomacul  este un organ cavitar cu rol de digestie, fiind situat intre esofag si duoden. In organism, stomacul indeplineste doua functii: motrice si secretorie. Prin functia motrice, stomacul realizeaza procesul de digestie mecanica a alimentelor, functia secretorie constand in secretia de acid clorhidric si pepsina, elemente care alcatuiesc sucul gastric.Cele mai frecvente afectiuni intalnit ...

Exemple de gustări ce le poți lua în timpul antrenamentului: băuturi sportive, geluri energizante, batoane energizante. 

În funcție de cât de mult transpiri, trebuie să se consume apă și în timpul antrenamentului, se recomandă consumul de 500-1000ml de apă pe oră.

Orice activitate de anduranță necesită nevoi speciale asupra nutriție înainte și în timpul antrenamentului. 

Menține ingestia de grăsimi și fibre scăzute la aceste mese pentru a fi sigur că se absorb nutrienții. Este important să experimentați cu diferite alimente și băuturi în timpul antrenamentelor pentru a vedea ce strategii alimentare funcționează cel mai bine.

Dieta si fitness - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Articole precedente

Cum poți da un boost la metabolism

Ultimele promotii

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.