Dieta LOW-CARB este acel tip de dietă care restrictionează consumul de carbohidrați, precum alimente bogate în zahăr, paste și pâine. Este o diată hiperproteică, cu un conținut mai crescut de grăsimi și legume sănătoase. Există multe tipuri diferite de diete cu conținut scăzut de carbohidrați, iar studiile arată că acestea duc la scăderea în greutate și pot îmbunătății sănătatea.
Alegerile alimentare depind de câteva aspecte, inclusiv starea actuală de sănătate, nivelul de activitate fizică și numărul de kilograme pe care trebuie să le elimini. Ia în considerare acest plan de masă ca un ghid general.
Consumă: carne, pește, ouă, legume, fructe, nuci, semințe, lactate bogate în grăsimi, uleiuri sănătoase, cereale fără gluten.
Nu consuma: zahăr, grâu, uleiuri din semințe, grăsimi trans și produse cu conținut scăzut de grăsimi și alimente procesate.
Ar trebui să eviți aceste 6 grupe de alimente în ordinea importanței:
Important este să citești lista de ingrediente chiar și pe alimentele etichetate ca alimente sănătoase.
Dieta ar trebui să se bazeze pe mâncare neprocesată.
Băuturi permise:
Ziua 1
Mic dejun: omletă cu legume, prăjită în unt sau ulei de cocos
Prânz: salată de creveți cu ulei de măsline
Cină: piept de pui la grătar cu legume la grătar
Ziua 2
Mic dejun: iaurt cu nuci și fructe congelate
Pranz: mușchi de vită la tigaie cu sparanghel cu unt
Cină: Salată caldă de năut cu brânză feta
Ziua 3
Mic dejun: smoothie consistent cu fructe congelate, iaurt grecesc, nuci, fulgi de cocos, unt de arahide
Pranz: somon la grătar cu mix de broccoli si conopida
Cină: frigărui din piept de pui cu legume la grătar și un sos de iaurt cu mentă
Dieta low carb este ușor de urmat și poate deveni noul tău stil de viață.