Lintea roșie este considerată un superaliment, deoarece este o leguminoasă foarte bogată în proteine, alături de fasole, soia și mazăre. Acest aliment nutritiv și sănătos trebuie consumat periodic, datorită beneficiilor și proprietăților pe care le are asupra organismului nostru.
De ce trebuie să consumi linte roșie?
Lintea roșie este bogată în minerale, care au un rol important în dezvoltarea și susținerea sistemului osos, în regenerarea cartilajelor și țesuturilor, dar și asupra generării de globule roșii. Mineralele care se regăsesc în această leguminoasă sunt: fierul, zincul, fosforul și magneziul. De asemenea, lintea roșie conține vitamina B9 și vitamina B1.
Consumul lintei îți aduce o serie de beneficii nebănuite asupra sănătății. Aceasta te ajută să îți menții sistemul cardiac și circulator în formă, întărește sistemul imunitar, energizează organismul și previne oxidarea celulelor care cauzează îmbătrânirea prematură.
În timpul sarcinii lintea este o sursă extraordinară de acid folic, deoarece sprijină dezvoltarea sistemului osos și nervos al fătului. Medicii recomandă consumul de linte roșilor, bolnavilor de diabet, dar și persoanelor supraponderale, deoarece aceasta ajută la stabilizarea nivelului de zahăr în sânge. Conținutul bogat în fibre facilitează digerarea rapidă a alimentelor și o secreție biliară normală. Mai mult decât atât, cercetătorii au descoperit că lintea are un efect pozitiv asupra creierului, crescând capacitatea de memorare și atenție.
Cum se prepară lintea roșie?
Lintea este ușor de preparat deoarece nu trebuie lăsată la înmuiat ca în cazul fasolei. Aceasta se spală cu atenție, iar imediat după se poate folosi la pregătirea unor preparate delicioase. Lintea se poate fierbe și se poate consuma pe post de garnitură, se pot prepara tocănițe din aceasta sau se poate include în supe. În cele ce urmează îți vom oferi câteva idei de a găti lintea.
Supă cremă de linte roșie cu țelină
Supra cremă de linte este gata în mai puțin de 30 de minute. Ai nevoie de linte, morcovi, țelină, ceapă și puțin ulei de măsline. Se fierb legumele și lintea separat, după ce s-au fiert se folosește un blender de mână pentru a omogeniza legumele și lintea. Se adaugă condimente după gust și se servește alături de crutoane și parmezan ras, în funcție de preferințe.
Hummuh proteic din linte
Poți înlocui năutul cu lintea roșie, iar în acest fel ai parte de o rețetă reinventată. La prepararea acestei rețete ai nevoie de o cană de linte roșie, două pahare de apă, 1-2 căței de usturoi, 2 linguri tahini, 3-4 linguri ulei de măsline, 3 linguri suc de lămâie, condimente după gust. Fierbi lintea timp de 15 minute, iar după ce s-a răcit o pui într-un blender alături de celelalte ingrediente. La sfârșit condimentezi cu sare și piper după gust. Humusul poate fi consumat pe pâine integrală sau pe felii crocante de pâine cu quinoa sau orez. La prepararea acestor rețete noi îți recomandăm să folosești lintea roșie Dragon Superfoods de la Vitamix. Aceasta vine în pungă de 500 de grame și este un produs certificat organic. Produsul nostru se poate folosi în siguranță și la germinare.
Vizitează webshop-ul nostru pentru a comanda produsul, dar și pentru a descoperi alte produse bio sănătoase și energizante.