Mărul - un must have în orice dietă
Începutul toamnei înseamnă începutul sezonului de mere. Zicala "un măr pe zi ține doctorul departe" este departe de a fi un mit în condițiile în care mărul chiar întrunește o mare varietate de beneficii nutritive folositoare în orice dietă.
Dintre toate fructele, merele constituie cea mai importantă sursă de pectină, o fibră naturală ce are o mulțime de efecte benefice asupra sănătății. Mărul conține antioxidanți, fiind fructul care nu poate lipsi din nici o dietă.
Efectele benefice ale merelor asupra organsmului:
1) Merele îmbunătățesc activitatea intestinelor
Datorită conținutului de pectină, care se găsește și în alte fructe cum ar fi prunele, mărul ajută la digestie, fiind un tratament eficace împotriva diareei și constipației. Studiile au demonstrat că mărul reduce riscul apariției tumorilor de colon și chiar a cancerului de colon.
2) Merele reduc colesterolul
Studiile legate de nutriție și bolile de inima a demonstrat că mâncând 3 mere pe zi, timp de o lună, poți reduce considerabil nivelul colesterolului.
3) Merele reduc riscul îmbolnăvirii de cancer
Pe baza conținutului bogat de antioxidanți, flavonoide au alte substanțe cu efect în împiedicarea acțiunii radicalilor liberi, mărul previne apariția cancerului, nu doar de colon ci și al celui de prostată, plămâni și a altor parți ale corpului.
4) Merele încetinesc procesul de îmbătrânire
Multe studii făcute de cercetători pentru a descoperi secretul vieții veșnice au demonstrat că un măr pe zi este cea mai bună soluție de a învinge procesul îmbătrânirii pielii, de a lupta împotriva cancerului, bolilor de inima, a diabetului, hipertensiune, osteoporoză și împotriva altor probleme apărute odată cu vârsta.
5) Merele previn pierderea părului
Acest lucru se datorează efectului merelor în impulsionarea circulației sângelui în foliculii capilari.
Merele sunt fructele cele mai consumate și cultivate în livezile din țara noastră. Profitați de acest lucru, păstrați-vă mereu tineri consumând un măr pe zi!