O idee de mic dejun sănătos
Terci de ovăz cu banane și cacao
Ingrendiente:
50 g fulgi de ovăz
un praf de sare
1 lingură de cacao
250 ml lapte de migdale(puteți pune și lapte de vacă/ de soia, alegeți ce vă place)
1 banană coaptă bine și pasată cu furculița
Opțional:
1 linguriță de miere
felii de banane pentru servit sau alte fructe care vă plac(cred că merg grozav și niste fructe de pădure, zmeură, afine...sau niște piersici)
Mod de preparare:
Punem într-o crăticioară fulgii de ovăz, praful de sare și cacaua ,amestecăm cu o lingură.Peste acest amestec adaugăm laptele de migdale și amestecăm bine compoziția.
Dăm crăticioara pe foc mic și amestecăm des până când compoziția se îngroașă, ca o budincă(dacă adaugați lapte de vacă, aveți grijă la spumă). Totul va dura 5-7 minute. După ce terciul este gata, îl dăm deoparte și îl lăsăm la răcit 2-3 minute.Adaugăm apoi o banană pasată și amestecăm compoziția.Turnăm într-un bol, decorăm cu felii de banane și o linguriță de miere, apoi servim.
Poftă bună!
Pentru a crea cât mai multe rețete sănătoase fix pe placul tău încearcă Produsele VitaMix.