Acneea este o problemă din ce în ce mai comună atât în rândul adolescenților, cât și al tinerilor adulți. Această afecțiune a pielii se manifestă prin apariția coșurilor la nivelul feței și uneori și a gâtului, în funcție de formele acesteia. Acneea poate fi ușoară, vulgară sau chistică. Multe dintre tratamentele chimice au efecte dramatice asupra tenului, îl usucă și îl agresează prin ingredientele puternice conținute. Multe persoane abordează din ce în ce mai multe metode naturale de a scăpa de această problemă.
Astăzi noi îți oferim câteva remedii naturale prin care poți trata cu succes acneea.
1. Ulei esențial de tea tree (arbore de ceai)
Uleiul din arbore de ceai este extras din frunzele plantei Melaleuca alternifolia, o plantă ce se cultivă în Australia. Acest tip de ulei luptă împotriva bacteriilor ce cauzează apariția coșurilor și reduce inflamația tenului.
Dacă vrei să foloseși uleiul din arbore de ceai, combină-l cu un alt tip de ulei pentru diluare, deoarece acesta este foarte puternic. Aplică-l direct pe zona cu probleme, folosește o cremă hidratantă după utilizarea uleiului.
2. Ceai verde
Multe persoane iubesc ceaiul verde pentru beneficiile lui aduse organismului, însă puține persoane știu că acesta poate fi aplicat direct pe piele și nu doar consumat ca băutură. Ceaiul verde conține flavonoide și tanini care ajută în lupta cu inflamațiile și cu bacterile care cauzează apariția coșurilor. Acestea este, de asemenea, și un antioxidant natural, care reduce secreția de sebum.
După ce ceaiul este fiert pentru 3-4 minute, îl pui la răcit și îl aplici pe tenul cu probleme cu ajutorul unei dischete demachiante. Lasă-l 10 minute înainte de culcare să acționeze asupra tenului și clătește cu apă. Se poate aplica de 1-2 ori pe zi, în funcție de nevoi și poate fi depozitat în frigider până la 2 săptămâni.
Aloe vera este o plantă tropicală din care se produce gelul de aloe vera. Gelul oferă elasticitate tenului, este hipoalergenic și hrănitor pentru pielea sensibilă și orice tip de epidermă. Aloe vera conține antioxidanți, vitamine, minerale, aminoacizi și flavonoizi, un complex întreg de îngrijre a pielii.
Gelul reduce mâncărimile de la nivelul feței, tratează acneea și iritațiile apărute în urma acesteia. Aplică gelul de aloe vera pe zonele afectate de 1-2 ori pe zi, poate fi folosit și în combinație cu alte tratamente acneice.
Uleiurile esențiale au proprietăți antiinflamatorii excelente, ele sunt extrase din plante foarte concentrate cu un efect foarte puternic. Înainte să le aplici pe ten, acestea trebuie să fie diluate cu ulei de măsline sau cocos sau chiar cu ajutorul apei. Nu aplica uleiurile în apropierea ochilor pentru a preveni iritarea acestora din cauza vaporilor puternici. Aplică uleiurile diluate direct pe coșuri sau pe urmele lăsate de acestea.
Îți recomandăm uleiul de trandafir, deoarece acesta distruge două tipuri de bacterii. Uleiul de scorțișoară nu este folosit doar în aromaterapie, acesta are acțiune puternică antiinflamatorie, reduce eczemele și grăbește vindecare tenului. Rozmarinul nu este doar o plantă folosită la aromatizarea mâncărurilor, însă uleiul extras din acesta este antibacterian și antifungic.
Luptă cu aneea în mod natural, folosește o combinație de remedii naturale și introdu-le în rutina ta zilnică de îngrijire. Pe Vitamix.ro găsești numeroase remedii naturale ce ajută la vindecarea acneei și a urmelor lăsate de aceasta.