Luna Fares
-20% din pretul original la toate produsele
00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Clasic, natural sau organic? Tu știi ce produs cosmetic ți se potrivește?

Clasic, natural sau organic? Tu știi ce produs cosmetic ți se potrivește?
     

Piața cosmeticelor este saturată de producători de renume, de produse cât se poate de variate și oferte care mai de care mai frumos ambalate și promovate. Dar tu știi care sunt bune pentru tine? Zilnic, suntem bombardați cu strategii inteligente de marketing, construite în jurul cosmeticelor – clasice, naturale sau organice. Cumva, ni se oferă senzația că toate ar fi bune pentru noi – dar tu ai înțeles care sunt diferențele dintre ele și ce beneficii reale ți-ar putea aduce fiecare? Etichetele pot fi greu de citit și interpretat, mai ales atunci când nu suntem chimiști de meserie, însă în cele ce urmează vom încerca să facem lumină, odată pentru totdeauna, într-un subiect lăsat – în mod intenționat – în zona gri a incertitudinii.

Ce este un cosmetic natural?

În general, un cosmetic natural se diferențiază de unul clasic prin compoziția sa - ce include cel puțin 95% ingrediente naturale. Cu toate astea, nu este întotdeauna ușor să recunoașteți ce produse sunt cu adevărat naturale. Pot fi regăsite destul de des pe piață anumite produse cosmetice care pretind că au peste 95% ingrediente naturale, dar conțin totuși siliconi, BHT, fenoxetanol... ingrediente pe care consumatorul ar trebui să le evite cu orice preț în produsele cosmetice!

Pentru a fi sigur de ceea ce cumperi, îți recomandăm să analizezi eticheta pentru a fi siguri că ingredientele de pe „lista neagră” sunt excluse.  În plus, poți verifica partea din spate a ambalajului cosmetic și poți vedea procentul de ingrediente de origine naturală incluse în compoziție. În timp, va deveni mai firesc și mai ușor să faci asta, pe măsură ce îți intră în reflex.

O variantă mai ușoară ar fi să alegi din gama de cosmetice BIO și naturale Vitamix – deoarece toate produsele pe care le promovăm sunt certificate și atent selecționate, pentru a întruni toate standardele de calitate din domeniu. Astfel, orice ai alege este garantat bun pentru tine, blând cu mediul și cu pielea ta – tu scapi de bătăile de cap ale studiului aprofundat al etichetei, iar organismul tău îți va mulțumi, de fiecare dată!

Ce este un cosmetic organic?

Cu o exigență și mai mare decât la cosmeticele naturale, cosmeticele organice sunt certificate pe baza ingredientelor provenite din agricultura ecologică. Astfel, un cosmetic organic este un cosmetic natural (conform definiției anterioare) care trebuie să conțină și un anumit procent de ingrediente provenite din agricultura ecologică – cel puțin 95% din ingredient trebuie să fie organice. Atenție, însă, deși prezentă în majoritatea produselor cosmetice, apa nu poate fi considerată organică deoarece nu poate fi cultivată, spre deosebire de alte ingredient. Același lucru este valabil și pentru minerale, cum ar fi argila de exemplu, aceste ingrediente fiind colectate direct de pe pământ.

Pentru a recunoaște un cosmetic organic, trebuie să inspectați încă o dată, cu atenție, eticheta produsului dorit. Sau, conform tuturor celor spuse mai sus, să vă lăsați din nou pe mâna noastră.

Care este diferența dintre cosmeticele organice și cele clasice?

Diferența dintre un produs cosmetic organic și unul clasic constă în mare parte în compoziție. Când se fac comparații generale, cele două pot părea similare. După o inspecție suplimentară a ingredientelor lor, vedem că cele două sunt foarte diferite. Iată câteva exemple pentru a ilustra mai clar diferențele dintre ele:

În faza apoasă, cosmeticele convenționale folosesc apă simplă. Cu toate acestea, un cosmetic organic va folosi mai des hidrosoli (apă de flori) pentru a oferi beneficii suplimentare produsului final. Pe site-ul nostru poți găsi chiar și ape florale naturale, cu ajutorul cărora poți împrospăta aerul sau garderoba fără a-ți face griji pentru sănătate sau efectele asupra pielii, fie ea cât de sensibilă.

Parfumul adăugat produselor cosmetice convenționale este adesea artificial, în timp ce produsele cosmetice organice folosesc parfum natural (cum ar fi uleiurile esențiale).

În cazul cosmeticelor convenționale, ingredientele permise sunt controlate de standardul european nr. 1223/2009. În acest standard, sunt incluse însă și ingrediente controversate, dar cosmeticele organice își formulează rețeta ținând cont de asta și eliminând ingredientele de pe lista neagră.

În plus, cosmeticele convenționale nu sunt întotdeauna preocupate de impactul lor asupra mediului. Aceștia tind să folosească metode de producție care sunt considerabil mai poluante decât cele ale produselor organice.

În concluzie, orice ai alege, alege conștient! E drept, opțiunile sunt cât se poate de variate - însă pe Vitamix găsești doar variante corecte!

Nu ne crede pe cuvânt, aruncă o privire pe secțiunea dedicată: Cosmetice bio și naturale și convinge-te!

Moda & Frumusete - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Ultimele promotii

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.