Spirulina, sau Arthrospira platensis, este o microalgă în formă de spirală, bogată în substanțe nutritive și este foarte benefică pentru organismul uman. Spirulina are proprietăți antibacteriene și este bogată în antioxidanți, acizi grași, vitamine (B, C, D si E) și minerali, rezultând astfel că spirulina este un ingredient ideal pentru înfrumusețarea tenului și este des folosită în industria cosmetică (măști pentru ten și păr, șampoane, creme, geluri de dus și tratamente anticelulitice).
Spirulina reduce inflamațiile (acnee, iritații, roșeață), stimulează circulația sangvină la nivel cutanat, elimină toxinele de la nivelul pielii, regenerează celulele pielii, reduce porii dilatați și luptă cu ridurile. Pulberea de Spirulină se poate adaugă în preparatele cosmetice deja existente sau poți prepara o mască acasă.
Iată o rețetă fabuloasă!
Adună ingredientele: 1 linguriță de pulbere de spirulină, 1 banană bine coaptă, pasată și 1 linguriță de iaurt natural. Poți adăuga câteva picături de suc de lămâie proaspăt. Sucul de lămâie hidratează pielea și deschide culoarea. Într-un bol amestecă toate ingredientele tale până când obții o compoziție omogenă.
Pregătirea feței: folosește un demachiant apoi spală fața cu apă caldă. Este foarte importantă curățarea feței, astfel porii se vor deschide și ingredientele active se vor absorbii mai bine în piele.
Aplicarea măștii: aplică compoziția obținută în mod egal pe toată suprafața feței (evită zona ochilor), pe zona gâtului, pe suprafața umărului și pe fața dorsală a mâinii. Aceste regiuni au nevoie de mai multă atenție! Lasă masca să se usuce și așteaptă douazeci de minute să acționeze, apoi clătește din abundență cu apă. Este recomandat folosirea acestei măști de două ori pe săptămână.
Incearcă și masca de față cu turmeric! Rețeta o găsești aici.