Deoarece migrenele pot fi atât de debilitante, poate fi benefică identificarea și evitarea potențialelor declanșatoare de migrene. Pentru unii oameni, declanșatorii pot include alimente sau tipuri specifice de alimente.
În schimb, unele alimente pot reduce frecvența durerilor de cap sau pot diminua simptomele acestora. Deși nu există o categorică "dietă antimigrenă", oamenii ar putea să își reducă migrenele prin monitorizarea a ceea ce mănâncă.
Consumul de cereale integrale și legume proaspete poate ajuta la prevenirea migrenelor.
O alimentație sănătoase poate ajuta la prevenirea migrenelor. O dietă sănătoasă ar trebui sa conțină alimente proaspete, inclusiv fructe, legume, cereale integrale și proteine de calitate.
Alimentele proaspete au o probabilitate mai mică de a adăuga conservanți alimentari, cum ar fi glutamatul monosodic (MSG). Conservanții pot provoca migrene la unii oameni, evitând astfel alimentele care le conțin pot ajuta.
Asociația tulburărilor de migrene a creat o listă cu "alimente sigure pentru migrene" pentru a ghida alegerile alimentare ale unei persoane. Aceste alimente, în general, nu conțin conservanți, drojdii, arome și alte substanțe care sunt potențiale declanșatoare ale migrenei, cum ar fi nitriții și fenilalanina.
Pâine și cereale
De consumat:
Alimente de evitat:
Carne, nuci și semințe
Alimente de consum:
Alimente de evitat:
Sosuri de salate
Legume și fructe
Alimente bune de consumat:
Alimente de evitat:
Unele fructe pot conține de asemenea polen sau alți compusi, iar acestea pot provoca eliberarea de histamina care ar putea declanșa o migrenă (banane, portocale, grapefruit, zmeură și prune).