Semințele de in sunt o sursă bogată de micronutrienți, fibre, vitamina B1 și acizi grași Omega 3. Semințele provin de la o plantă foarte veche, cultivată în Egipt și China, renumită pentru conținutul său mare de fibre.
În secolul VIII. regele Carol credea atât de tare în efectele benefice ale seminței de in, încât a adoptat o lege, în care a specificat ca toți supușii săi trebuie să consume semințe de in.
Deja și la numele latin al seminței de in „Linum usitatissimum” observăm că acest produs este ceva special, pentru că tradusa în limba română, înseamnă cel mai util.
Deșii cunoaștem două tipuri de semințe de in, semințe aurii și semințe maro, profilul nutrițional al acestora este identic, iar ambele conțin Omega 3 în aceeași cantitate.
Acizii Omega 3 sunt niște grăsimi esențiale benefice pentru inimă. Organismul uman nu poate produce Omega 3, deci le putem obține numai prin consumul de alimente (mai ales prin consumul de pește).
Și dacă vă întrebați, pentru ce altceva sunt bune semințele de in, noi vă răspundem:
- ne protejează de cancer
- reduce nivelul de colesterol
- îmbunătățește nivelul zahărului din sânge
- protejează împotriva radiațiilor