Coacăzele negre, bogate în antioxidanți și fitonutrienți, au mai mulți fenoli decât oricare alt fruct și sunt o sursă importantă de vitamina C. Așa cum știi deja, există coacăze albe, roșii și negre, toate având proprietăți remarcabile. Coacăzele negre conţin aproximativ 160 – 400 mg de vitamina C la 100 g. Chiar şi după procesare, preparatele din coacăze conţin aproape toată cantitatea de vitamina C din fructele în stare proaspătă. Pe lângă aceasta, mai conține provitamina A, vitamine din complexul B, vitamina P, vitamina PP, antocianine, tanini, săruri minerale, celuloză, acid malic, acid citric şi acid tartic, zaharuri şi multă apă - aproximativ 80%.
Consumul de coacăze are efecte benefice precum revitalizarea organismului prin alungarea oboselii, reducerea stresului, îmbunătățirea memoriei, a vederii, ajută în probleme respiratorii, gastrice, protejează pielea, oasele și ajută la eliminarea acidului uric. Revenind la problema stresului, care afectează multă lume în zilele noastre, e bine de știut ca se pot consuma infuzii din coacăze negre, care să conțină atât fructul cât și frunzele, iar rezultatul e generarea unei stări de bine. Pentru că sunt sărace în calorii și grăsimi, ele sunt recomandate în curele de slăbire. Fibrele naturale din coacăze reglează digestia și tratează probleme precum constipația. Una peste alta, coacăzele n-ar trebui să lipsească din dieta nimănui.
Poți alege să beneficiezi de proprietățile acestui fruct consumând diferite produse naturiste cu extract de coacăze, consumând direct fructe proaspete sau ambele. Poți face chiar tu gemuri și siropuri din coacăze, iar noi îți recomandăm câteva produse foarte bune.
1. Ceaiul cu merișoare și coacăze te va revitaliza și te va face să te simți bine savurând gustul delicios de fructe. Compoziția ceaiului conține mere, flori de hibiscus, aronia, coacăze 15%, măceșe și merișoare. Peste 1-2 lingurițe de ceai se toarnă 200 ml apă clocotită. Se lasă 10 minute la infuzat.
2. Coacăzele negre uscate provin din agricultură ecologică și îți oferă tot ce-i mai bun din acest fruct.
3. Siropul de coacăze este un produs tonic, relaxant și revitalizant, obținut prin macerare la rece și păstrează integral proprietățile curative ale fructelor de coacăz negru, în special conținutul de vitamina C, care este foarte ușor distrusă prin fierbere. Se recomandă în caz de astenie, stres, oboseală, tulburări de vedere, fragilitate capilară, varice, hemoroizi, infecții urinare și hipertensiune arterială. La îndulcirea preparatului s-a folosit zahărul invertit pentru a evita efectele nedorite ale zahărului rafinat. Se pot folosi câte 2 linguri de sirop la un pahar cu apă de izvor de 3 ori pe zi.
4. Bomboanele de coacăze cu vitamina C și 14 plante naturale, fără zahăr, sunt foarte bune pentru tuse și probleme respiratorii.
5. Extractul de coacăze este un produs cu extract hidro-glicero-alcoolic din muguri de coacăz negru din cultură ecologică. Produsul e ideal contra sindroamelor alergice și inflamatorii.
Vizitează webshop-ul VitaMix pentru a vizualiza produsele noastre pe bază de coacăze negre, alege produsele tale preferate și achiziționează-le plasând o comandă online. Alege sănătatea!
Descoperă adevărul din spatele eficacității produselor naturale. Vom explora miturile și realitățile despre beneficiile și limitele acestora.
Anotimpul renașterii naturii bate la ușă. Odată cu el încep și muncile agricole. Peste tot, pe câmpuri sau în propriile
Ghimbirul este o plantă tropicală din Asia de Sud folosită de oameni în alimentație de secole ,dar și în medicina integrativă. A fos
Piatra de alaun sau ,,Piatra magică” este un mineral natural care se găsește sub formă de cristal translucid alb și incolor. Acest produs a
Unele ceaiuri din plante au proprietăți de promovare a sănătății. Acestea au fost folosite ca remedii naturale pentru o varietate de afecțiuni
Osteoartrita este cea mai comună afecțiune cronică a articulațiilor. Articulația este locul de întâlnire a două oase, iar cartilajul