Cunoscută din vechime, mai ales în panificație, drojdia de bere conține o serie de substanțe active nutritive, dar și tămăduitoare pentru unele boli: vitamine (B și D), minerale (fosfor, fier, potasiu, magneziu etc.), proteine (aminoacizi indispensabili organismului), enzime, lipide și glucide. Nu întâmplător a fost denumită “alimentul minune”. Potrivit ultimelor cercetări, are în compoziție 16 aminoacizi, 14 minerale și 17 vitamine.
Acțiunea terapeutică a acestei ciuperci include efecte antianemice, vitaminizante, antitoxice, remineralizante, de protecție a sistemului nervos, anticolesterolemiante, stimulente ale glandelor endocrine etc.
În consecință, este indicat intern, în anemie, avitaminoze, rahitism, demineralizări, tulburări de creștere, intoxicații de toate genurile, tulburări ale sistemului nervos, afecțiuni hepatobiliare, afecțiuni cardiovasculare, boli digestive, diabet zaharat, obezitate, hiperglicemie, hipercolesterolemie, etc.
Cele mai eficace pentru tratament sunt așa-zisele drojdii joase (cu activitate optimă între 5 și 6 grade Celsius), dar pot fi folosite și drojdiile înalte, de panificație (cu activitate optimă între 15-20 grade), cu condiția să fie dizolvate în lichide reci și să nu se ia imediat după consumul fructelor, dulciurilor sau sucurilor și nici să nu se consume aceste produse după ce se administrează drojdia (poate produse balonări). Oricum, pentru evitarea oricăror neplăceri, drojdia de bere poate fi dizolvată în ceai de fructe de fenicul sau de coriandru sau se pune un vârf de linguriță din pulberea acestoră în lichidul cu care se prepară.
O veste bună pentru cei care nu suportă gusturile ciudate sau pur și simplu vor o soluție mai simplă, este că drojdia de bere se găsește și sub formă de tablete.
Descoperă adevărul din spatele eficacității produselor naturale. Vom explora miturile și realitățile despre beneficiile și limitele acestora.
Anotimpul renașterii naturii bate la ușă. Odată cu el încep și muncile agricole. Peste tot, pe câmpuri sau în propriile
Ghimbirul este o plantă tropicală din Asia de Sud folosită de oameni în alimentație de secole ,dar și în medicina integrativă. A fos
Piatra de alaun sau ,,Piatra magică” este un mineral natural care se găsește sub formă de cristal translucid alb și incolor. Acest produs a
Unele ceaiuri din plante au proprietăți de promovare a sănătății. Acestea au fost folosite ca remedii naturale pentru o varietate de afecțiuni
Osteoartrita este cea mai comună afecțiune cronică a articulațiilor. Articulația este locul de întâlnire a două oase, iar cartilajul