Uleiul de avocado este un ulei comestibil presat din pulpa cărnoasă de avocado. Uleiul de avocado poate fi folosit atât pentru gătit și în scopuri cosmetice. Punctul sau de ardere neobișnuită de ridicat și gustul aromat îl face potrivit atât pentru prăjit și gătit la grătar, precum și sub formă de ulei pentru salate. Fiind foarte nutritiv, uleiul avocado poate fi comparat cu uleiul de măsline, deoarece conține o cantitate abundentă de grăsimi mononesaturate și acizi grași polinesaturați. De asemenea, conține și proteine, lecitină, beta-caroten și vitaminele A, D și E.
Constrolează nivelul colesterolului
Principala proprietate a uleiului de avocado este capacitatea sa de a proteja sistemul cardiovascular. Uleiul de avocado este extrem de bogat în acid oleic monosaturat (OA). Acesta poate inhiba absorbția de colesterol și trigliceride prin blocarea transportului lor în sânge.
Contribuie la menținerea sănătății vaselor de sânge
Uleiul de avocado conține o proporție echilibrată de acizi omega-3 și omega-6 acizi grași. Acesti acizi grași esențiali, împreună cu vitamina E au proprietăți antioxidante puternice care pot proteja vasele de sânge de radicalii liberi și de depozitele de colesterol și eliminarea și reducerea riscului de deterioare a vaselor de sânge. Studiile au arătat ca un consum regulat de ulei de avocado poate reduce în mod semnificativ riscul de tromboză arterială și boală coronariană.
Ajută la vindecarea mai rapidă a pielii
Vitamina A, D și E sunt implicate în creșterea celulelor pielii și regenerare. Vitamina A și E au puternice funcții antibacteriene și anti-inflamatorii, care ajută la vindecarea mai rapidă a tăieturi și răni, și pentru a preveni cicatricile, acneea și dermatita. De asemenea, vă oferă protecție solară naturală. Studiile au arătat că atât consumul și aplicarea topică de ulei de avocado poate reduce apariția de pete de vârstă, liniile fine și ridurile. Vitamina A și D pot îmbunătății producția de colagen, astfel se poate încetini în mod eficient procesul de îmbătrânire a pielii.