❤ Reducere de -8% la toate produsele de pe site-ul nostru
0zile :00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Iată ce poți trata cu spirulina!

Iată ce poți trata cu spirulina!
     

Spirulina este un medicament natural fără efecte secundare, care este bogată în vitamine, minerale și proteine.

Spirulina are o compoziție unică în rândul plantelor. Asta fiindcă ea conține peste 280 de substanțe extrem de folositoare organismului. Acestea sunt asimilabile în organism în proporție de 80%.

Spirulina are o multitudine de beneficii pentru organismul uman. 

Iată câteva dintr-e ele:

• Ajută la menținerea echilibrului acido-bazic din organism prin marea sa bogație de minerale. 

Acest echilibru poate fi ușor dereglat datorită stilului de viață modern și a alimentației bogate în produse procesate, dereglare care poate duce la apariția unor boli cum ar fi oboseala cronică, depresie, reumatism, boli de piele etc.

• Conținutul ridicat de vitamina A din spirulină, face din aceasta un mijloc excelent pentru a lupta împotriva acneei. 

Ea reglează funcționarea glandelor sebacee și evită excesiva secreție și congestie a acestora.

• Tratează anemiile. O cură cu 10 comprimate de spirulină pe zi, timp de o lună, este foarte eficientă în anemii de mai multe tipuri. 

Spirulina conține întregul complex de vitamine B (B1, B2, B6, B8, B12). Dintre acestea, vitamina B12 este foarte importantă în tratarea anemiei pernicioase (care apare când această vitamina este deficientă în corp). 

Știai că spirulina conține de 20 de ori mai mult fier decât spanacul? Ei bine, datorită acestui fapt, este indicată și pentru anemiile cauzate de lipsa acestui mineral.

• Spirulina e recomandată și în cazul bolilor cardiovasculare datorită conținutului bogat în vitamine și oligoelemente. Vitamina F ajută la evitarea formării de depozite de colesterol pe artere, vitamina E reduce riscul formării de cheaguri de sânge (embolie), vitamina A ajută la combaterea sclerozei vaselor de sânge iar magneziul susține buna funcționare a mușchiului cardiac.

• Dismenoreea și alte tulburări menstruale pot fi prevenite cu ajutorul spirulinei. Fiind bogată în vitamina E ajută la regularizarea funcționării normale a ovarelor, iar vitamina A diminuează durerile premenstruale în timp ce fierul previne oboseală și anemia care apar în perioadele premenstruale.

• Protejează ficatul. Spirulina este cel mai eficient protector natural al ficatului, căruia îi furnizează din plin vitamine și proteine. Alga contribuie la regenerarea celulelor hepatice, îmbunătățind funcțiile ficatului. E indicată mai ales în hepatite cronice și în ciroza hepatică. De asemenea, spirulina ajută la regenerarea ficatului afectat de consumul excesiv de alcool sau de medicamente. În astfel de cazuri, se recomandă un tratament cu 8-10 comprimate pe zi, timp de 30 de zile.

• Este de ajutor în hipertensiune. Datorită capacității sale de a stabiliza circulația sângelui, spirulina are efecte benefice și asupra inimii. Ea reduce tensiunea arterială, în caz de hipertensiune. Legat de sistemul cardiovascular, mai are o proprietate foarte importantă, şi anume reducerea nivelului de colesterol „rău” din sânge, care ar putea afecta inima şi arterele. Cercetătorii cred că acizii grași omega-3 şi omega-6 pe care-i conține sunt responsabili de aceste proprietăți. În tratarea bolilor cardiovasculare se recomandă 8-15 comprimate pe zi, timp de 30 de zile.

• Este un aliat de preț în tratarea și prevenirea bolilor de piele. Acestea apar atunci când glandele sudoripare și sebacee nu reusesc să elimine toate toxinele din corp. Vitamina B prezentă în spirulină stimulează metabolismul pielii, vitamina A pe cel al glandelor sebacee iar vitamina E da elasticitate și tonicitate pielii favorizând procesul de cicatrizare.

 

• Spirulina întărește sistemul imunitar. Ea poate distruge un spectru larg de viruși și bacterii, cum ar fi herpes simplex, rubeolă, pojar, cytomegalovirus, entorovirus, HIV-1. Recent cercetătorii au descoperit un element specific spirulinei, Calcium Spirulan care este o moleculă de zahăr polimerizat și care conține atât sulf cât și calciu și care ar putea fi arma secretă a spirulinei în lupta împotriva virusilor și a infecțiilor. Ea stopează replicarea virușilor, împiedicându-i să penetreze membrana celulară și să infecteze celulele. Deoarece stimulează sistemul imunitar să producă macrofage și monocite este de mare ajutor în distrugerea agenților patogeni reprezentați de unele ciuperci ca Aspergillus fumigatus, Aspergillus niger şi Candida Albicans, aceasta din urma responsabilă pentru infecțiile vaginale.

• Este detoxifiantă prin abilitatea sa de a curăța sângele. Bogată în clorofilă, spirulina este un puternic detoxifiant, ajutând la curățarea acestuia de toxine. Conține de zece ori mai multă clorofilă decât legumele cu frunze verzi. Clorofila ajută la refacerea celulelor roșii din corp și furnizează magneziu într-o formă ușor asimilabilă. Aceasta combinație ajută la oxigenarea fluxului sanguin și elimină toxinele din corp. Conține polizaharide cu rol în formarea celulelor măduvei osoase, timusului și splinei, celule care, se știe, au la rândul lor un rol important în lupta împotriva infecțiilor.

Remedii naturiste - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Ultimele promotii

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.