Pielea ta este prima linie de apărare al corpului tău, însă este supusă atacului din momentul în care te trezești dimineața. Poluarea aerului, (praful, poluarea mașinilor, aerul condiționat), expunerea la soare, și alte toxine eliberate de exemplu din fumul de țigară, toate aceste lucruri au un impact negativ asupra pielii tale. De exemplu, compozițiile chimice din soluțiile de curățat din casă îți pun pielea la risc.
Pentru mediul înconjurător nu prea ai ce să faci, aceste lucruri sunt imposibil de oprit în ziua de astăzi, însă poți adăuga câteva alimente în nutriția ta, care să protejeze pielea de aceste pericole.
Vitamina A și antioxidanții din morcovi protejează pielea de deshidratare, previn apariția ridurilor, a acneei și redau tonusul pielii. Morcovii pot fi folosiți și ca tratament extern pentru piele. Prepară o mască din morcov copt zdrobit amestecat cu puțină miere, o linguriță de ulei de măsline și câteva picături de zeamă de lămâie. Lasă să acționeze câteva minute, apoi clătește-te.
Extractul din sâmburi de struguri
Utilizat pentru efectul sau puternic antioxidant (mai activ decât vit.C si E), extractul de sâmburi de struguri conține un complex de substanțe (bioflavonoide) exprimate în picnogenoli. Asigură nutriția țesuturilor prin îmbunătățirea circulației și oxigenarea acestora. Este eficient ca adjuvant în prevenirea și tratarea varicelor datorită efectelor de stabilizare și întărire a pereților venoși, reducerea vâscozității sângelui și fragilității capilarelor. Reduce eficient radicalii liberi, prevenind degradarea celulară și apariția semnelor bătrâneții. Prin reducerea fragilității capilare și prin conținutul de substanțe nutritive, produsul este util în afecțiunile oculare.
Efecte:
Există oare o perioadă, când pielea noastră nu are nevoie de protecție? Probabil nu, dar merită să faci aceste mici schimbări îîn dieta ta, pentru a menține pielea ta frumoasă și sănătoasă.