Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Pentru ce folosim tincturile?

Pentru ce folosim tincturile?
     

Tincturile sunt extrase concentrate din plante obținute prin înmuierea scoarței, fructelor, frunzelor (uscate sau proaspete) sau rădăcinilor de la una sau mai multe plante în alcool sau oțet. Alcoolul sau oțetul scot ingredientele active din părțile plante, concentrându-le sub formă de lichid.

Există unele cercetări și rapoarte anecdotice care sugerează că unele plante au proprietăți medicinale și beneficii pentru sănătate. Acestea există de milenii și sunt o componentă cheie a medicinei tradiționale.

Beneficii tincturilor

Tincturile facilitează consumul de substanțe chimice naturale care stimulează sănătatea. Sunt de obicei ieftin de făcut și pot fi ușor de pregătit acasă. Accesibilitatea remediilor pe bază de plante, cum ar fi tincturile, este probabil un motiv major pentru care se estimează că 80% din populația lumii se bazează pe aceste tratamente.

Iată câteva plante obișnuite folosite pentru prepararea tincturilor despre care studiile științifice sugerează că pot aduce beneficii asupra sănătății:

  • Musetel

Eficientă în tratarea anxietății, vindecarea rănilor și reducerea inflamației

  • Iarba moale (Iarba fetei)

Folosită pentru prevenirea migrenelor și pentru a trata artrita

  • Usturoi

Poate reduce nivelul de LDL colesterol (colesterolul rău)

  • Ghimbir

Reduce greața la femeile insărcinate și este considerat un remediu eficient în răul de mișcare.

  • Ginko biloba

Este folosit în mod tradițional pentru a trata o serie de afecțiuni, de la astma la tinitus. Reccent, oamenii de știință au cercetat potențiala utilizare a acestuia în îmbunătățirea memoriei, prevenirea demenței și stimularea funcției creierului. 

  • Ginseng
  • Propolis (tinctura) 30%, 50ml, Springmarkt

    Propolis (tinctura) 30%, 50ml, Springmarkt

    34,40 lei
    Propolisul sub forma de tinctura, este un puternic leac natural, fiind una dintre cele mai populare forme în care poate fi găsit propolisul. Studiile au demonstrat că aduce numeroase beneficii organismului și acționează activ împotriva unor afecțiuni interne, virusuri, bacterii și ciuperci parazite.Propolisul este unul dintre cele mai puternice antibiotice naturale. Consumul &ic ...
  • Propolis (tinctura) 30%, 20ml, Springmarkt

    Propolis (tinctura) 30%, 20ml, Springmarkt

    16,40 lei
    Propolisul sub forma de tinctura este un puternic leac natural, fiind una dintre cele mai populare forme în care poate fi găsit propolisul. Studiile au demonstrat că aduce numeroase beneficii organismului și acționează activ împotriva unor afecțiuni interne, virusuri, bacterii și ciuperci parazite.Propolisul este unul dintre cele mai puternice antibiotice naturale. Consumul &ici ...
  • Tinctura Prostata Protect 50ml Steaua Divina

    Tinctura Prostata Protect 50ml Steaua Divina

    22,70 lei
    Antiinflamator, decongestiv, diuretic, antiseptic, analgezic. Compozitie: ghimpe (Xanthium spinosum) pir (Agropyron repens) pufulita (Epilobium parviflorum) urzica moarta alba (Lamium album) ienupar (Juniperus communis) alcool etilic apa distilata Efecte: afectiuni ale prostatei (adenom de prostata, prostatite etc.)  afectiuni ale rinichilor si cailor urinare (infectii urinar ...
  • Tinctura Alcoolprotect 50ml Steaua Divina

    Tinctura Alcoolprotect 50ml Steaua Divina

    22,70 lei
    Alcoolprotect extract hidroalcoolic contribuie la diminuarea efectelor nocive generate de consumul de alcool si vine in ajutorul celor care doresc sa renunte la consumul de bauturi alcoolice. Compozitie: armurariu (Silybum marianum) fenicul (Foeniculum vulgare) ienupar (Juniperus communis) lemn dulce (Glycyrrhiza glabra) maces (Rosa canina) menta (Mentha piperita) tei (Tilia cordifolia) ...

Poate crește sistemul imunitar și poate ajuta persoanele cu diabet.

  • Ciulin de lapte

Poate ajuta la vindecarea bolilor hepatice.

  • Valeriana

Poate îmbunătății calitatea somnului

Efecte secundare

Utilizarea tincturilor și al altor remedii pe bază de plante nu este lipsită de riscuri. Pot apărea efecte secundare, dintre care unele sunt grave. Mai jos vă prezentăm o listă desrpre efectele secundare comune privind consumul de tincturi:

  • Reacții adverse la medicamente
  • Privind medicamnetația pot provoca: probleme de coagulare a sângelui, afectarea ficatului.
  • Reacții alergice precum: febră, mâncărimi, urticarie, roșeață, anafilaxiei
  • Scăderea bruscă a glicemie
  • Persoanele cu diabet trebuie să fie atente când utilizează tincturi. De exemplu, ciulinul de lapte are un efect hipotensive puternic.
  • Efect estrogenic
  • Unele plante, cum ar fi culinul de lapte, poate avea efecte estrogenice și nu ar trebui luat de cei cu: cancer de sân, uter sau ovare, endometrioză, fibrom uterin. 

Tincturile de plante au fost folosite ca remediide milenii. Unele plante au beneficii dovedite pentru sănătate, în timp ce efectele altora sunt mai puțin clare și pot fi chiar dăunătoare sănătății.

Discutați cu medciul dvs. înainte de a începe orice tip de remediu naturist.

Remedii naturiste - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Ultimele promotii

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.