Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Probleme tipice pe timp de vară

Probleme tipice pe timp de vară
     

Iritațiile pielii cauzate de ințepături de insecte sau alergeni sunt probleme tipice pe timp de vară. De obicei trec de la sine, dar pot fi supărătoare. Multe dintre plantele folosite în mod tradițional pentru aceste afecțiuni sunt disponibile sub formă de produse care nu necesită prescripție medicală.

Erupțiile cutanate și mâncărimea

O reacție alergică ce produce plăgi urticariene pe piele este denumită urticarie sau erupție cutanată. Urticaria este deseori cauzată de alergii alimentare provocate de exemplu de fructele de mare și căpșunele, precum și de unele medicamente obișnuite, ca de exemplu antibioticele. Iritații de contact, ca de exemplu produsele cosmetice, parfumurile, agenții de curățare, precum și o listă lungă de plante de grădină comune (urzicile, hameiul, limba-mielului, coada-șoricelului și mușețelul) pot cauza, de asemenea, acest tip de problemă. Petele roșii se atenuează de obicei într-un interval de câteva ore, dar în cazurile severe se poate ajunge la șoc anafilactic.

Remedii: Cremele pe bază de plante pot atenua mâncărimea sau ușturimea. Spălați zona cu o infuzie de rocoină, flori de tei, pătlagină sau mușețel, apoi aplicați crema.

Zeama de limba-mielului este, de asemenea, eficientă – o puteți găsi în comerț, sau puteți să măcinați o mână de frunze și să strecurați zeama.

Din frunze de brusture, nalbă-mare și urzici se poate prepara o infuzie ce se bea pentru efectul ei antihistaminic.

Înțepături de insecte

Uneori, înțepătura de albină sau de viespe poate cauza o reacție alergică foarte periculoasă; în acest caz este vital tratamentul medical de urgență. Simptomele includ amețeală, greață, dificultăți de respirație și umflare/tumefiere accentuată. Dacă nu faceți o reacție alergică ca și cea de mai sus, încercați următoarele remedii:

  • Spălați rana cu apă caldă care conține o linguriță de tinctură de gălbenele la o ceașcă. În cazul înțepăturii de viespe, spălați rana cu oțet.
  • Îndepărtați acul de albină cu un ac steril, apoi aplicați o cremă cu efect calmant care conține roiniță, salvie, gălbenele, Aloe Vera sau sunătoare.
  • Aplicați pe zona afectată o felie proaspată de ceapă.
  • Dacă înțepătura se infectează, folosiți crema din arbore de ceai verde, sau spălați rana cu o linguriță de ulei din arbore de ceai, diluat într-o linguriță de apă.

Remedii naturiste - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Articole precedente

Ce sunt gemoderivatele?

Ultimele promotii

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.