Prostata este unul dintre organele sexuale masculine, care se află chiar sub vezică, cu o deschidere în uretră. Ea produce un fluid alcalin, care întra în compoziția spermei, și este o sursă comună de probleme de sănătate, mai ales la bărbații mai în vârstă. Situația se înrăutățește deseori pentru că bărbații au tendința să evite vizita la un specialist. Ca rezultat, de multe ori cancerul de prostată este diagnosticat prea tarziu, cu rezultate fatale.
Marirea prostatei
Prostata se mărește deseori la barbații în vârstă, cauzând afecțiuni ale vezicii; simptomele obișnuite sunt flux redus de urină, cu o necesitate de a urina noaptea. Urina reziduală deseori rămâne în vezică, unde poate cauza infecții, sau poate urca din nou din vezică, din cauza diferențelor de presiune, crescând riscul vătămării rinichilor și o proastă funcționare a acestora.
Creșterea prostatei este de obicei benignă și se consideră că este cauzată de acumularea hormonului sexual masculin numit testosteron în prostată, unde este transformat într-o substanță numită dihidrotestosteron (DHT). Această substantă este cea care cauzează creșterea acesteia în mărime.
Examinările rectale regulate sunt importante, deoarece medicul poate afla după textura glandei mărite dacă există riscul cancerului, iar diagnosticul timpuriu este foarte important în acest caz.
Tratament: Tratamentul obișnuit este cel chirurgical. Îndepărtarea parțială a prostatei înseamnă ca orice rămâne va păstra tendința de a crește, de aceea e posibil să fie nevoie ca tratamentul să fie repetat în timp, în vreme ce îndepărtarea completă a prostatei poate duce la impotență sau dificultăți erectile.
Studii făcute în Germania sugerează că extractul de urzici poate să combată, de asemenea, mărirea prostatei, deci consumați regulat infuzie de urzică. Zincul are un efect benefic asupra prostatei și ajută la reducerea mărimii glandei. Luați zilnic 15 mg zinc sau consumați cât mai multe semințe de dovleac, care sunt o sursă naturală de zinc.
Prostatita
Inflamația prostatei se datorează deseori unei infecții bacteriene, iar simptomele sunt similare cu uretrita. E posibil să apară durere în perineu și partea inferioară a spatelui, disconfort la micțiune și o ușoară febră.
Remedii: Preparați o infuzie ce conține cantități egale de urzică moartă albă, Agathosma betulina și splinuță, și adăugați o linguriță de zeamă de coada-calului la fiecare ceașcă; beți zilnic trei cești. În plus, echinacea va ajuta să combateți infecția și să protejați rinichii.