❤ Reducere de -8% la toate produsele de pe site-ul nostru
0zile :00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Șase moduri naturale de albire a dinților

Șase moduri naturale de albire a dinților
     

Cele mai recente cercetări, au fost publicate în 10 Julie 2018. Dinții încep să se coloreze cu vârsta, dar o serie de strategii pot încetini procesul și chiar îl pot inversa.

În timp ce kiturile de albire a dinților sunt disponibile la cele mai multe farmacii, cele mai bune remedii sunt cele naturale. Acestea pot ajuta la îndepărtarea petelor și la protejarea smalțului dinților.

Dinții devin galbeni din două motive, ambele având tendința de a se accelera odată cu vârsta:

Distrugerea smalțului dentar

Praful de copt poate ajuta la albirea dinților îngălbeniți.

Stratul exterior al dinților este format din smalț, care este colorat aproape alb și protejează structura dintelui mai adâncă. Sub smalț este un strat de țesut numit dentină, care este galben-maroniu. Când stratul de smalț se estompează sau se îndepărtează, dinții încep să pară mai întunecați.

Alimentele acide, boala gingiilor și îmbătrânirea pot supția smalțul dinților. Unii oameni au, de asemenea, smalț care este în mod natural mai subțire.

Petele

Mâncărurile și băuturile specifice, cum ar fi cafeaua, pot păta dinții. Unele alimente pot, de asemenea, să subțieze smalțul, accentuând îngălbenirea.

Totodată, fumatul, produsele din tutun și anumite tipuri de antibiotice sunt o sursă de pete pe smalțul dentar.

Albirea dinților poate fii ajutată de:

1. Schimbarea dietei

Eliminarea alimentelor care colorează dinții poate impiedica pătarea lor. Alimentele și băuturile care conțin tanini, cum ar fi vinul și ceaiul, pot păta dinții. Cafeaua și sucurile închise la culoare de asemenea pătează dinții.

Alimentele acide pot îngălbeni dinții prin uzarea smalțului. Persoanele care sunt preocupate de culoarea dinților trebuie să evite consumul excesiv de citrice, cafea și băuturi carbogazoase. Dinții ar trebui periați constant, imediat după consumarea acestor tipuri de produse. 

Stomatologii recomandă, să asteptați 30 de minute după masă înainte de periajul dinților. Acizii pot slăbi smalțul, astfel încât curățarea prea rapidă poate provoca daune.

Prin fumat sau consumul produsele din tutun apar pete de nicotină pe dinți, accentuând totodată riscul aparițiilor de carii dentare și a gingivitelor, ambele putând afecta smalțul și provoacând probleme de sănătate orală.

2. Folosirea diferițelor uleiuri

Spălarea gurii cu uleiuri îndepărtează murdăria, bacteriile și resturile. Totuși, trebuie reținut că nu este un substitut pentru periajul obișnuit sau pentru folosirea aței dentare, dar unele cercetări concluzionează că spălarea gurii cu anumite uleiuri poate ajuta la albirea dinților.

Pentru a încerca această metodă, clătiți gura cu ulei timp de un minut după periaj.

Uleiurile potrivite sunt:

• uleiul de cocos

• uleiul de floarea soarelui

• ulei de susan

3. Periajul cu bicarbonat de sodiu

Praful de copt (sau bicarbonatul de sodiu) poate să slefuiască ușor petele de pe suprafața dinților. Unii oameni se tem că este prea aspru și poate deteriora smalțul, dar cercetările din 2017 au concluzionat că este o modalitate sigură de a elimina petele.

Praful de copt poate, de asemenea, ajută la combaterea bacteriilor, ceea ce împiedică deteriorarea dinților.

4. Utilizarea peroxidului de hidrogen

Peroxidul de hidrogen este un inălbitor ușor, care poate ajuta la albirea dinților. Pentru o albire optimă, o persoană poate încerca periajul cu un amestec de bicarbonat de sodiu și peroxid de hidrogen timp de 1-2 minute de două ori pe zi timp de o săptămână. De reținut este că această metodă ar trebui folosită doar ocazional.

Peroxidul de hidrogen poate crește sensibilitatea dinților, deci nu este potrivit pentru utilizarea pe termen lung sau pentru persoanele care au deja dinți sensibili.

5. Albirea cu fructe

Fructele de papaya conțin o enzima care poate ajuta la albirea dinților.

Papaina și bromelaina sunt enzime care apar în papaya și ananas și pot ajuta la albirea dinților.

6. Menținerea unei igiene orale excelente

Menținerea unei igiene orale excelente este cel mai important lucru pe care îl putem face pentru a reduce îngălbenirea dinților. Periajul normal și dentartajul protejează smalțul, împiedică deteriorarea gingiilor și îndepărtează petele.

O bună igienă orală include:

Periajul dinților cel puțin de două ori pe zi. 

Folosind o pastă de dinți cu fluor. Fluorul poate lupta și chiar poate inversa cariile dentare. Deși unii oameni se opun utilizării fluorurii, medicii dentiști cred că fluorura este sigură și benefică pentru dinți.

Folosirea aței dentare pentru a elimina placă bacteriană dintre dinți.

Metode care nu funcționează:

Strategiile naturale de albire a dinților care pot dăuna dinților includ:

• lămâi

• portocale

• oțet de mere

• carbune activat

Puțini oameni au dinți naturali albi, deoarece dinții au tendința de a deveni galbeni cu vârsta. Cu toate acestea, menținerea unei igiene excelente orale și efectuarea controalelor dentare regulate vă pot ajuta să păstrați dinții luminoși. Dinții galbeni nu sunt, de obicei, semnul unei probleme de sănătate, dar un dentist poate verifica pierderea smaltului și cariile dentare. Remediile naturale pot ajuta oamenii să-și albească dinții acasă. De asemenea, medicul dentist poate oferi o albire profesională a dinților.

Remedii naturiste - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Articole precedente

Ultimele promotii

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.