Înainte de venirea anotimpului rece, fă-ți plinul cu o vitamină antioxidantă ce se găsește în vegetale!
Acerola este un fruct mic și rosu, asemănător cu cireașa, care conține 1600 mg de vitamina C la 100 g, în timp ce o portocala nu conține decât 60. El nu crește decât în America de Sud și Caraibe.
Urzicile sunt rezerve de vitamina C (până la 100 mg la 100 g). Generoase în săruri minerale, urzicile conțin fosfor, fier și potasiu. Antireumatice, ele sunt folosite și contra gutei. Evită plantele bătrâne, care au frunze mari și nu mai sunt gustoase. Urzicile își pierd rapid vitaminele după ce sunt culese, deci trebuie consumate proaspete.
Kumquat-ul este vărul portocalei. El se consumă întreg, bine spălat. Alege fructe cu coajă lină și fără colorația verde. Kumquats se pastrează o săptămână la temperatura camerei. Foarte concentrate în vitamina C, ele conțin flavonoide ce întăresc rezistența capilarelor sangvine și nu aduc decât 42 calorii la 100g.
Kiwi este un fruct diuretic, sursa de potasiusi foarte bogat în vitamina C. Vitamina C ajută organismul să producă glutation, un antioxidant care se asociază cu toxinele liposolubile, pentru a le face solubile în apă, facilitându-le eliminarea. Bromelaina pe care o conține ajută la digerarea proteinelor, favorizând astfel digestia.
100g guave conțin de 5 ori mai multă vitamina C decât o portocala medie și acoperă nevoile de vitamina C pentru două zile. În plus, acest fruct originar din America de Sud este bogat în licopen (conține cu 26% mai mult licopen decât roșia), reducând astfel riscul de boli cardiovasculare.
Cu 200 mg vitamina C la 100 g, pătrunjelul este o iarbă aromatică foarte sănătoasă. Atenție: el își pierde prețioasa vitamină prin tratament termic, deci adaugă-l în mâncare la final.
Vitamina C este un puternic antioxidant pe care îl găsești și în varză de Bruxelles și broccoli. Deoarece face parte din legumele cele mai bogate în vitamina C, îi mai rămân după tratament termic încă 60mg la 100g. În plus, broccoli este bogat și în fibre.
Descoperă adevărul din spatele eficacității produselor naturale. Vom explora miturile și realitățile despre beneficiile și limitele acestora.
Anotimpul renașterii naturii bate la ușă. Odată cu el încep și muncile agricole. Peste tot, pe câmpuri sau în propriile
Ghimbirul este o plantă tropicală din Asia de Sud folosită de oameni în alimentație de secole ,dar și în medicina integrativă. A fos
Piatra de alaun sau ,,Piatra magică” este un mineral natural care se găsește sub formă de cristal translucid alb și incolor. Acest produs a
Unele ceaiuri din plante au proprietăți de promovare a sănătății. Acestea au fost folosite ca remedii naturale pentru o varietate de afecțiuni
Osteoartrita este cea mai comună afecțiune cronică a articulațiilor. Articulația este locul de întâlnire a două oase, iar cartilajul